Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие

Политика

Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие

Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие - Tribune.bg

„Експертен кабинет означава, че няма как да има лица от ГЕРБ. Затова Борисов каза, че Мария Габриел няма да участва. По-скоро ГЕРБ ще посочи експертите на трите позиции – премиер, външен министър и министър на отбраната. Това е единственото възможно решение на ГЕРБ.“ Това заяви Калоян Паргов пред Нова нюз.

По думите му ако не се направи правителство с мандата на ГЕРБ, едва ли ще се случи с останалите два. Според него шансът за съставяне на редовен кабинет е 40%.

„На разговори с ГЕРБ трябва да се отиде. Дали трябва да се подкрепи правителство по тази формула - по-скоро не“, отбеляза Паргов.

„Всеки експертен кабинет има мандатоносител. Поставяйки условие „тези са на ГЕРБ“ това е изначален разговор започващ в понеделник. Ще видим кои партии ще се явяват на разговори в понеделник. БСП не е отказвала разговори. Въпросът е в какво ще се състоят тези преговори – политики, приоритети“, допълни Паргов.  

„Ако се спрем на изборите в 25 МИР там има най-ниска активност в сравнение с 23 и 24 МИР. Това трябва да е показателно за лицата, които се явиха в този МИР“, каза още той.  

Според него е настъпило време Корнелия Нинова да си подаде оставката. „Настъпило е време за кардинална промяна“, смята той.

Паргов уточни, че според последната информация Пленум на БСП ще има на 15 юни. „Очаквам освен заместващия председател, да бъде обсъден въпросът какво ще прави БСП в понеделник. БСП се намира в много тежка ситуация. Предстоят горещо лято, но и тежки месеци вътрешно политически. Трябва да се отговори на въпросите как, с кого и какво продължава БСП. Това са политически въпроси свързани с програмата, с политиките“, допълни още Паргов.  

На въпрос възможно ли е голямо ляво обединение между БСП, Левицата и Солидарна България, Паргов заяви: „Включвам и Неутрална България и други социалнодемократически организации и казвам, че може. БСП винаги беше голямата партия и прибираше по-малките. Говорим за равноправие. Да седнем всички на една маса и да сме равни.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати