Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Катастрофата на „Черни връх“ е дълга сянка от стар грях

Политика

Калоян Паргов: Катастрофата на „Черни връх“ е дълга сянка от стар грях

Калоян Паргов: Катастрофата на Черни връх е дълга сянка от стар грях - Tribune.bg

Вината за трагедията е на цялото наше общество, което има прекалена търпимост и къса памет, категоричен е заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност от БСП в СОС

Жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“, отнела два млади живота, е дълга сянка от стар грях. Това каза заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС от БСП Калоян Паргов по време на изслушването на началника на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев в началото на днешната редовна сесия на Столичния общински съвет. Поводът беше тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, която отне живота на две млади жени на 22 и 26 години вечерта на 5-ти юли.

Цитатът от Агата Кристи, че старите грехове имат дълги сенки е много подходящ в този случай, коментира Калоян Паргов. - Жестоката катастрофа, отнела живота на две млади жени, е точно тази сянка, която хвърлят греховете на редица институции през последните над 15 години. Спомням си думите на един главен секретар на МВР, който казваше "ние ги хващаме, те ги пускат". По-късно, когато същият човек стана премиер, нищо не се промени и продължи да трупа грехове, които днес хвърлят дългите си сенки. Вината за това е на цялото ни общество, заради неговата прекалена търпимост или къса памет по отношение на произшествията. Защото всички се възмущаваме дълбоко, когато се случи трагедия, но само за ден-два. След това всичко пак си е по старому. До следващата трагедия“.

Калоян Паргов добави, че правомощията на комисар Тенчо Тенев са ограничени по закон, а началото на промяната трябва да започне от Закона за движение по пътищата и налагането на значително по-сериозни санкции за нарушителите.

Разбира се, че и Столична община може да участва в предотвратяването на бъдещи такива трагедии, например с разполагане на повече технически средства по булевардите и улиците в София, съвместно с КАТ, коментира Калоян Паргов. - Тук няма никакво значение кой от коя част на политическото пространство е. Много е важно час по-скоро да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата и ние още сега можем да призовем официално Народното събрание да поеме тази задача, като основен приоритет“.

Заместник-председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС добави, че зловещата катастрофа от 5-ти юли доказва още нещо много тревожно в българското общество. „Това е липсата на респект към законите в България, каза Калоян Паргов. - Закони има, има и представители на тези закони, но уважението към тях липсва. Липсва авторитет на институциите, които ги прилагат. И точно това буди най-сериозна тревога в обществото“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Калоян Паргов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети