Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Не бива принципите ни да станат лакеи на постовете

Политика

Калоян Паргов: Не бива принципите ни да станат лакеи на постовете

Калоян Паргов: Не бива принципите ни да станат лакеи на постовете - Tribune.bg

Няма да се кандидатирам за председател на БСП – София. Продължавам напред, заяви Паргов

Независимо от това, че уставът ми дава право да се кандидатирам отново за председател на Градската организация на БСП в София и имам редица номинации, за които дълбоко благодаря, аз няма да участвам в тази надпревара. Формално имам това право, но по-важни са принципите. Това заяви Калоян Паргов в изказването си пред делегатите на Градска конференция на БСП – София и призова „Пазете принципите!“.

По думите му дори без ненужните стресови ситуации преди две години, през 2024 г. трябваше да приключи вторият му пълен уставен мандат като председател на Градския съвет на БСП – София.

Добър или лош – уставът на партията трябва да се спазва“, каза той.

Паргов изрази убеждението си, че два фактически поредни мандата на една ръководна позиция в БСП са достатъчни. След тях водачът трябва да отстъпи позицията на друг, който да поеме щафетата. А той да продължи напред.

Всеки от нас трябва да е отговорен за бъдещето на БСП от своята позиция и гледна точка – но не от личната си, а от партийната“, изтъкна Калоян Паргов и посочи, че в БСП – София не са приели този извънреден цикъл избори, само няколко месеца преди редовния в цялата партия. Не са приели това спорно решение на Националния съвет, но то е станало факт.

Паргов благодари на всички районни организации, които са вникнали, че е по-добре да участват, за да могат да устоят по този начин своите позиции и своите представители в органите на Градската организация на всички нива.

Той счита, че от делегатите на Градската конференция зависи какво бъдеще ще начертаят за БСП – София и това е голяма отговорност.

Не бива принципите ни да станат лакеи на постовете“, категоричен бе дългогодишният председател на Софийската организация на БСП.

Паргов припомни, че през февруари 2022 г. му бе наложено спорно като аргументи и като легитимност партийно наказание. Върховният касационен съд се произнесе в негова полза, но той изтърпя и предвидения от Националния съвет на БСП едногодишен срок на незаслуженото наказание.

Тук е важно да отбележа, че понесох наказанието лично. За миг не поставих Градската организация в режим на избор, противопоставяне, конфронтация и излишно напрежение“, каза той и допълни: „Напротив, работих за това да има единение и консолидация. И ги постигнахме“.

За мен бе важна Градската организация и нейното бъдеще. Така е и сега“, заяви Калоян Паргов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Калоян Паргов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети