Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Не е работа на Васил Терзиев да влияе за формиране на мнозинство в СОС

Политика

Калоян Паргов: Не е работа на Васил Терзиев да влияе за формиране на мнозинство в СОС

Калоян Паргов: Не е работа на Васил Терзиев да влияе за формиране на мнозинство в СОС - Tribune.bg
Снимка:

„Не е работа на Васил Терзиев да влияе за формиране на мнозинство в Столичния общинския съвет. Той е кмет“, заяви Калоян Паргов – бивш председател на Софийската организация на БСП в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS относно блокажа в избор на председател на СОС. 

Паргов припомни, че по времето, „когато Бойко Борисов е бил кмет, в началото беше в едно чуждо тяло, налагаше му се да търси подкрепа вляво или вдясно. Търсейки подкрепа за една или друга своя политика ту СДС, ту при БСП”.

„Това не е разговор между Васил Терзиев и лидерите на националните формации, а между самите партии, каквато покана е била отправена от ПП. Разговорът трябва да е за политики, предстои план – сметка за чистота, бюджетът за 2024г.“, добави Паргов.

По темата с държавния бюджет председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) коментира:

„Очевидно, че ПП следват логиката на БСП, за сметка на това ГЕРБ намаляваше социалните разходи с мотива: „по-малко държава, повече свобода”.

Политическата нестабилност формира у хората усещане за перспектива или за липса на такава, обясни Паргов изтъкнатия мотив от финансовия министър Асен Василев, че с увеличаването на парите за социални дейности ще се ограничи демографската криза. „Демографският проблем минава през всички сектори, доходите са само част от него, регионалните диспропорции са по-голям бич – в България вече има бели петна (на картата). Хасково изпреварва северозапада”, каза Паргов.

Факторите върху ниската раждаемост, високата заболеваемост, високата смъртност се отразяват и на политическите партии, обясни той.

„Този бюджет няма да допринесе за решаване на демографската криза". 

Относно разпределението на бюджета, председателят на СИНПИ определи като хубаво, че в доболничната помощ отиват повече средства, но въпросът е каква е целта. „На запад целта е не да вкараш всеки втори в болница, а да отложиш момента, в който ще се наложи да се плаща много за болнично лечение. Трябва да има подчиняване на обща кауза и цел”, каза Паргов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети