Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Спирката на метрото е чакалнята на българина

Политика

Калоян Паргов: Спирката на метрото е чакалнята на българина

Калоян Паргов: Спирката на метрото е чакалнята на българина - Tribune.bg
Снимка:

Защо руският газ е с 30% по-скъп при действащ договор до 2022. Кирил Петков и Министерският съвет взеха това абсурдно решение, пак за наша сметка, пита социалистът

Промяната в България трябва да дойде от самите нас, но не подмяна пак със същите политици. Президентска република не е панацея, въпреки че държавният глава от две години е в нетипична функция – това пред „Блиц” Калоян Паргов.

„Партийните ядра са тези, които водят битката на терен - кой да управлява страната, а масата – 60% от избирателите - отказват да участват в този избор”, каза Паргов.

Според него тези, които искат импийчмънт на Радев, трябва да са наясно, че с обикновено мнозинство тази процедура не може да мине в парламента. Войнолюбците сред депутатите оставиха баланса за президента, който държи златна среда от конфликта между Русия и САЩ, който се води на територията на Украйна.

„Спирката на метрото е чакалнята на българина. Той все нещо чака: дядо Иван или чичо Сам, или Меркел да ни помогне”, подчерта председателят на СИНПИ.

Оформяне на новия световен ред ще дойде след края на войната в Украйна. Европа е най- големият губещ от санкциите срещу Русия, те водят до отрицателни ефекти, чиито решения са върху гърба на данъкоплатците, категоричен е Паргов.

Икономическа криза ще продължи и след бойните действия, но в дългосрочен план България ще губи от политиката, която заема.

Енергетиката е от ключово значение, според председателя на СИНПИ. Тя е продължение на външната политика – кой на кого ще продава, и кой от кого ще взима суровина.

За него диверсификация не се прави с посредници на „Газпром”. И се пита - защо руският газ е с 30% по-скъп при действащ договор до 2022. Кирил Петков и Министерският съвет взеха това абсурдно решение, пак за наша сметка, възмущава се той.

Изборите през април все повече ще засилят противопоставянето на партиите, защото на вратата чукат местните избори.

След 16 години в Столичния общински съвет, 10 от които председател на градската левица, Калоян Паргов подчерта, че няма да спре да помага на социалистите: „Не съм оставил градската организация, въпреки конфликта ми с Корнелия Нинова. Но такива отношения са тест за всяка местна организация” - разкри той.

Като общински съветник Калоян Паргов съжалява за консенсуса по темата „Топлофикация – София”. Предложението на социалистите получи подкрепата на ГЕРБ, ДБ и патриотите в СОС. Дори подкрепа от САЩ за намаляване на дълговете.

„Но въпреки всичко не се стигна до външен мениджмънт на дружеството, което продължава да затъва. Пасивите надхвърлят 1 милиард лева”.

Според Паргов Борис Бонев се е обособил като партия от боричканията между ГЕРБ и БСП в местния парламент.

„Борис Бонев помогна през 2019 година на БСП за изборите, беше ни по скоро партньор. Но вече е партия „Спаси София”. Това се очакваше, защото столицата на България определя посоката в политиката, но ГЕРБ губи почва на жълтите павета”.

Изследването на магистрали и пътно строителство е новото занимание на Калоян Паргов като той и експерти от Стратегическия институт за национални политики и идеи са изготвили карта с всички дисбаланси на пътищата в страна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети