Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов: Вървим към затваряне на въглищните централи

Политика

Калоян Паргов: Вървим към затваряне на въглищните централи

Калоян Паргов: Вървим към затваряне на въглищните централи - Tribune.bg
Снимка:

„Ситуацията, в която се намираме, е доста нестандартна – от гледна точка на това, че непримирими противници, макар и вдясно, станаха партньори“, заяви Калоян Паргов в предаването „Челюсти” по NOVA NEWS. По думите му в момента се взимат непопулярни решения, които са отлагани от едно десетилетие.

„Ясно е на всички, че вървим към затваряне на въглищните централи, това е тенденция, необходимост, не мода. Въпросът е защо го правим ударно“, коментира Паргов.

Зелената сделка сега е под ударите и критиките, защото средата се е променила с коронавируса и войните, категоричен е социалистът. Той обясни, че вредните емисии са тръгнали на 5 евро, а сега са 85 и ще растат.  

Паргов поясни, че вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура и има смисъл. Целта не винаги е да се свали кабинет, а да се заостри фокуса върху определен проблем, който е тежък.

„България да бъде обезпечена с електроенергия. България да не се превърне от износител във вносител. България да помисли за тези 15 000 заети пряко и непряко. Зеленият преход ще е справедлив в Европа, когато се обърне внимание на всяка държава. България е в топ 4 на държавите, които ползват енергия от въглища“, поясни още Калоян Паргов. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Калоян Паргов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети