Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калоян Паргов за политическата обстановка: Хаос, никой не знае кой пие, кой плаща, кой поръчва музиката

Политика

Калоян Паргов за политическата обстановка: Хаос, никой не знае кой пие, кой плаща, кой поръчва музиката

Калоян Паргов за политическата обстановка: Хаос, никой не знае кой пие, кой плаща, кой поръчва музиката - Tribune.bg
Снимка:

Всичко това е просто една политическа игра, която не води до някакъв резултат, категоричен е социалистът

„За съжаление, решение все по-малко се вижда, особено след върнатия в понеделник втори мандат, което не беше неочаквано в предвид противоборството в последните няколко месеца от 2 октомври насам. Третият мандат дори да се реализира, казвам дори, като шансът за мен не е много голям, ще бъде много тежък мандат, изпълнен с невъзможност предвид това, че в момента се блокират взаимно политическите партии по редица въпроси в парламента, камо ли когато работи едно правителство, което трябва да обхване и балансира между различните политически интереси, подчертавам политически, пък да не говорим и за други: социални, икономически и т.н. За съжаление България върви към поредните си предсрочни избори“.

Това заяви пред Радио „Фокус“ Калоян Паргов – зам.-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Столична община.

Той изказва надежда, че нови избори ще възпроизведат конфигурация, в която да се намери някакво трайно решение за следващите години, тъй като България има нужда от работещ парламент и работещо правителство, което да ускори определени процеси, които са важни за страната, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, определени реформи, както и решения, които са свързани с динамиката на кризата.

„Съдейки от думите на Асен Василев, според които ако Христо Иванов предложи приоритети, в случай, че се даде мандатът, разбира се, на „Демократична България“, той да предложи приоритети като конституционна реформа и разследване на главния прокурор, ГЕРБ няма да го подкрепят. А ако не направи това, „Продължаваме промяната“ няма да го подкрепи. И въз основа на тези думи аз искам да ви задам въпроса: главата на Иван Гешев ли е сложена на везните? Защото ако не сега, този въпрос ще излезе в 49-ия парламент“, прогнозира Паргов.

Той е категоричен, че ако искрено се желае правителство, не се поставят въпроси, които са взаимоизключващи се или  блокиращи.

„Т.е. ако наистина твърдиш, че държавата е в криза и има нужда от работещо правителство, както всички твърдят, ако наистина заявяваш, че искаш да съставиш правителство и ще положиш усилия, то дори в такива програмни документи и декларации не включваш неща, които не биха събрали подкрепа и биха довели до разделения. Оставяш ги тези въпроси за друго време, за по-нататък, така да го кажа, ако твърдиш, че държавата е в криза и има нужда от държавническо мислене и поведение. В противен случай всичко изглежда като една политическа игра. Впрочем последните 3 месеца станахме свидетели на различни такива игри“, смята социалистът.

„И в един момент виждаме, че всичко това е просто една политическа игра, която не води до някакъв резултат. Вече няма 25 стотинки на литър отстъпка, както знаем, а когато се въведе, наричаха го голяма глупост, беше голяма вакханалия – всеки се изказва, единият „За“, другият "Против“, трети помежду си нито „За“, нито "Против“. Сега като я махнаха – почнаха да питат: защо я махнаха? Виждате, че въобще положението е в патова ситуация, в хаос, както с вас си говорихме преди интервюто ни днес – един хаос, в който никой не знае кой пие, кой плаща, кой поръчва музиката“, коментира Калоян Паргов.

Според него партиите си играят на котка и мишка и това е видно в последните 3 месеца.

„Тук важно е, кой ще сбърка първи, на кой няма да му издържат нервите и кой ще е виновен, че ще има предсрочни избори. Всеки казва: „Давам всичко“, ето виждате самият Борисов, който е цар в тези пируети, как сменя позициите само и само за да не е в него топката, вината, че няма правителство. Всички поставят условия, всички обвиняват другите. Това е в момента политическата игра за съжаление. Президентът има доста дебели нерви, за да я търпи, дава доста време уж да се разберат и да се споразумеят, но очевидно е, че това време беше пропиляно, беше използвано за други цели“, смята той.

За БСП казва, че в случая е една от партиите, които нямат сметка от предсрочни избори.

„Казвам го, не защото не е готова за поредните избори, и листи ще наредим, и кампании някакви ще направим, истината е, че няма сметка, защото БСП е все още в долна мъртва точка, която за съжаление става все по-дълбока от избори на избори, няма някаква стабилизация, за да може да тръгне нагоре. Очевидно и другите партии също нямат нужда от избори“, убеден е политикът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети