Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Камарата на строителите: Искаме да изчистим името си след нападките от левицата

Политика

Камарата на строителите: Искаме да изчистим името си след нападките от левицата

Камарата на строителите: Искаме да изчистим името си след нападките от левицата - Tribune.bg
Снимка:

Уронването на стопанския имидж трябва да бъде наказуемо, предлагат от ОП

Не сме против проверките, каквито и да са те. Това подчерта председателят на Камарата на строителите инж. Иван Терзиев след среща с парламентарната група на "Обединени патриоти". Той обаче апелира да не се вдига шум, преди да се докаже вина.

Именно фалшивите новини са били една от темите, които са били обсъдени по време на срещата.

Председателят на Камарата на строителите подчерта и че срещите с депутатите целят да изчистят името на строителния бранш.

От БСП внесоха до АПИ искане за проверка на качеството на пътищата у нас.

Камарата на строителите в България е провела среща и с председателя на парламента Цвета Караянчева. Обсъдени са били и опитите на депутати от БСП открито да дискредитират българските строители. Коментарът на председателя на парламента е бил много кратък: „Вие сте много лесна дъвка в момента“, цитира думите ѝ инж. Терзиев.

„Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите“, заяви зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

„Политици, отговорни за различни стопански отрасли в страната, не трябва да си го позволяват“, заяви той и обяви, че уронването на стопанския имидж трябва да бъде наказуемо или да подлежи на сериозна имуществена санкция. „Формулирахме като основна задача защитата на доброто име на строителите и на отраслите в българската индустрия“, добави той.

„Която и чужда фирма да дойде у нас, тя няма да дойде с работници. Това се случи и в Румъния. Гоним българските строителни фирми, за да дойдат чуждите ли“, попита риторично Терзиев.

Българските компании строят от 70 до 100% по-евтино, отколкото румънските и сръбските строителни фирми, подчерта инж. Терзиев. В рамките на ЕС съотношението пак е в полза на българските компании, коментира той, защото заплащането ще е от 50% до три пъти по-високо там, отколкото в България. Инж. Терзиев допълни, че много подготвени строители напускат страната и работят в ЕС. За него не е нормално тук да ги определят като „лоши“, а там да им плащат повече за същата работа.

От Камарата искат да съгласуват с различните парламентарни групи промените в Закона за устройство на територията и закона за обществените поръчки.

Автор: Моника Гаджанова

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети