Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кампания: ДПС плаши с „Възродителния процес“ в смесените райони

Политика

Кампания: ДПС плаши с „Възродителния процес“ в смесените райони

Кампания: ДПС плаши с Възродителния процес в смесените райони - Tribune.bg
Снимка:

Според Карадайъ, Борисов стоял с автомат срещу българските мохамедани преди 30 години

ДПС неколкократно през годините са влизали в следизборни коалиции с Българската социалистическа партия – пряк наследник на БКП

По време на кампания всичко е позволено, решили са очевидно от ДПС. По време на агитацията сред симпатизантите на партията, Мустафа Карадайъ много често си позволява да прехвърля на Бойко Борисов вина за т.нар. „Възродителен процес“.

Споменът за принудителната смяна на имената и изселването на българските турци все още е дълбока рана в общността. Въпреки това през годините депесарите не са имали угризения да влизат в коалиции с БСП – преките наследници на БКП.

Карадайъ говори пред симпатизантите, че по време на протестите срещу „Възродителния процес“ Борисов е бил излязъл с автомат срещу тях.

„Насила някой се опитваше да ни отнеме идентичността и имената. Забраняваха религията ни с танкове и калашници. Бойко“, вика председателят на БСП, а публиката скандира след него в село Партизани, община Дългопол.

Действията на Бойко Борисов – все още млад пожарникар по времето на „Възродителния процес“, не са тема-табу за премиера. Той и преди е обяснявал, че по време на онези събития не е участвал в потушаване на протестите, а е бил командир на противопожарен батальон, изпратен на мястото на напрежението като резерв, в случай, че се запали реколтата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Двете партии ДПС и ГЕРБ са отрочета на ДС и Масоните. Да се забранят със закон.
16.03.2021 18:08 / Отговор
Хайде стига с простотиите! Всеки нормален знае , че ДПС си е дружка с БСП! Попрекалявате с лъжите и няма кой да ви се върже! Виж , да кажеш че Танас и Ристю тайно се надяват БСП да им връчи мандат, вече е по-достоверно! Те отдавна си играят една и съща игра с болшевиките от Позитано! Даже и подкрепиха Радев и "независимата" Мая Манолова на изборите!
16.03.2021 19:10
ДБ/ДСБ/БСП/ИТН/ОТРОВНИТЕ СА ОТРОЧЕТА НА РУСИЯ И ЧЕРВЕНИТЕ РЕЦИДИВИСТИ... .
ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В СИБИР......
16.03.2021 19:16
Бойко Много икономична кампания на ДПС в община Венец без плакати и лозунги
16.03.2021 20:48 / Отговор
Цанко Цанков А кой се прегръщаше и целуваше с Доган ?
17.03.2021 17:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати