Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кънчо Стойчев: Има покачване на доверието към ГЕРБ и БСП

Политика

Кънчо Стойчев: Има покачване на доверието към ГЕРБ и БСП

Кънчо Стойчев: Има покачване на доверието към ГЕРБ и БСП - Tribune.bg
Снимка:

Има покачване на доверието към ГЕРБ и БСП, коментира социологът Кънчо Стойчев за радио „Фокус“ във връзка с предстоящите парламентарни избори.

„По-малко към ГЕРБ, повече към БСП. При социалистите наблюдаваме една мобилизация, която мога да обясня с изборите 2 в 1, тъй като мотивът да гласуват за Радев ще изкара много поддръжници на лявата идея, които са се въздържали от гласуване на парламентарни избори било то поради несъгласие с някои вътрешни аспекти на партийния им живот и т.н., но тъй като ще се гласува и за президент, тези хора, отивайки до урната, ще пуснат и за червената партия“, уточни Стойчев. Той отчете и засилващо се разочарование в избирателите от партиите на промяната – ИТН, ДБ и ИБГНИ.

„Няма невинни политици по отношение на ковид и хвърлянето на кал няма да донесе дивиденти на никого на изборите, предупреди социологът. Той прогнозира сравнително висока избирателна активност на 14 ноември, въпреки пандемията.

„Очаквам една нормална, леко завишена активност във връзка с това, че имаме два избора наведнъж, това мотивира повече хора. Това означава, че около 3 милиона души очаквам да гласуват в България, и вече не знаем колко ще гласуват в чужбина, но така, както виждаме секции и първоначална подготовка за избори, най-вероятно около 150 хиляди души ще гласуват и в чужбина, тоест, няма да достигнем най-вероятно необходимите 3 милиона и 400, за да може да бъде валиден един избор на президент на първи тур, така че ще отидем най-вероятно, на втори тур“, прогнозира Стойчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати