Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидатът на ПП/ДБ за „Изгрев“: Срещи с Митрофанова и възстановен паметник на терористи от РМС

Политика

Кандидатът на ПП/ДБ за „Изгрев“: Срещи с Митрофанова и възстановен паметник на терористи от РМС

Кандидатът на ПП/ДБ за Изгрев: Срещи с Митрофанова и възстановен паметник на терористи от РМС - Tribune.bg
Снимка:

За среща между кандидат-кмет от ПП/ДБ и руския посланик Елеонора Митрофанова през 2021 г., припомниха от „Боец“.

„ПП-ДБ, с ДС и приятели на Митрофанова опозорявате не само себе си, а и всички избиратели, които са ви гласували доверие!“, пишат в групата на организацията.

Кадърът е запечатан в недалечното минало, когато сега минаващият за кандидат на „десните“, все още е кмет на „левицата“. На 12 март 2021 кметът на Район „Изгрев“ Делян Георгиев, заедно със заместник-кметовете Цветелин Софрониев и Камелия Кюркчиева, се срещнаха с посланика на Руската федерация в Република България Н.Пр. Елеонора Митрофанова, похвалиха се от самото районно кметство.

„Посолството на Руската Федерация у нас е една от дванайсетте дипломатически мисии на територията на района и ръководството на администрацията поддържа отношения с всички тях. На срещата бяха обсъдени възможностите за културното и образователно сътрудничество между дипломатическата мисия и Район „Изгрев“, похвалиха се тогава Георгиев и екипът му.

Делян Георгиев е син на бившия главен секретар на ДАНС и ексслужител на ЦСБОП Младен Георгиев.

През 2021 г. той се прочу и със спорната си инициатива да възстанови паметната плоча на петимата терористи от РМС до Народно читалище „Добри Чинтулов – 1935” в жк “Дианабад”. Тя бе разрушена след демократичните промени у нас.

„Историята и хората, участвали по един или друг начин в нейните повратности, трябва да се помнят, да се анализират и уважават. Първо, защото историята е наша, българска, и второ, защото тя е най-добрият учител и съдник“, сподели във фейсбук д-р Делян Георгиев на 1 април 2021.

„Петимата от РМС“ са сред ръководителите на младежкото крило на комунистическата партия по времето на Втората световна война, организатори на антидържавни акции, участници в партизански отряди, обучавани в СССР и работещи за подмяна на властта в страната с диктатура на пролетариата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети