Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Диана Иванова: Мислим за децата, тяхната безопасност и изграждането на умения за безопасно шофиране

Политика

Диана Иванова: Мислим за децата, тяхната безопасност и изграждането на умения за безопасно шофиране

Диана Иванова: Мислим за децата, тяхната безопасност и изграждането на умения за безопасно шофиране - Tribune.bg
Снимка:

Практическото обучение по шофиране на деца до 14г. може да става в специални центрове

Инж. Диана Иванова, кандидат за кмет на Русе, издигнат от ПП ГЕРБ се срещна с представители на фирми, които обучават водачи на МПС, шампиони по автомобилизъм и представители на мотор-спорт гилдията в Русе.

„Мислим за бъдещето на децата, те да имат правилното кариерно ориентиране, да се забавляват, но и да живеят в една безопасна среда.

Разбирам адреналинът към високите скорости, но това, което става по българските пътища, е война. Това безумие трябва да спре“,  заяви инж. Иванова.

По време на срещата Росен Даскалов – общински ръководител на ПП ГЕРБ, презентира изграждането на център за моторни спортове и безопасност на движението. Проектът е на Българската федерация по картинг спорт, която съвместно с Министерството на спорта си поставя за цел намаляване броя на жертвите вследствие на пътни инциденти. Този проект би могъл да се приложи в училищата с помощта на образователната система, а като съдействие Министерството на транспорта да изгради система за обучаване на учащите се по безопасност на движението и придобиване на навици за управлението на автомобил в ранна детска възраст. Авторите на проекта настояват, че изграждането на умения за безопасно шофиране трябва да става паралелно с изграждането на децата като личности, за да се превърнат от опасни в безопасни участници в движението. Те смятат, че това може да стане с практическо обучение в специални центрове за обучение на деца до 14 год.

„Използваме за пример водещи държави като Финландия и Великобритания. Създаването на центрове като този в Русе има на много места в България.

С леки подобрения, училищните дворове могат да се използват за малки центрове, имитиращи градска среда – каране и трениране за безопасно

управление на колело. Следваща стъпка е във всеки един окръжен град да има по един център по безопасност на движението. Изграждането ще става чрез публично-частно партньорство между бизнеса и Министерството на спорта“, сподели още по време на срещата Росен Даскалов.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП ГЕРБ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети