Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен обявил подкрепа от видни общественици без тяхно знание

Политика

Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен обявил подкрепа от видни общественици без тяхно знание

Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен обявил подкрепа от видни общественици без тяхно знание - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен предизвика огромен скандал, като използва имената на известни хора в своя подкрепа, без те да са обявили това или да са дали съгласието си, пише 7dnibulgaria.bg. По време на първия си брифинг Маринчо Христов представи акцентите на кампанията си, част от кандидатите за общински съветници, както и имената на видни личности в града, адвокати, общественици и лекари, които го подкрепяли.

Сред имената, обявени от „Промяната“ бяха д-р Митко Баев, д-р Йордан Котов, инж. Ивайло Георгиев, Атанас Димов, Стайко Стайков, Петър Начев, Иван Дойчев, Диан Дойчев.

Малко след публикацията в сливенски медии, видният инфекционист д-р Митко Баев излезе с опровержение, че не е давал съгласие името му да бъде използвано за политически цели.

„По повод тиражирана информация в медиите днес, че подкрепям определен кандидат за кмет в настоящата предизборна кампания, заявявам, че не съм давал съгласието си за това. Не желая името ми да бъде използвано за политически цели, най-вече без моето категорично съгласие. Моля да бъде премахнато от списъка с общественици, които подкрепят въпросния кандидат“, пише до медиите медикът.

По-късно и името на бизнесмена Петър Начев беше премахнато от списъка с подкрепящите Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети