Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидатите за БНБ с Power Point презентации при изслушването в НС, на Каримански не тръгна

Политика

Кандидатите за БНБ с Power Point презентации при изслушването в НС, на Каримански не тръгна

Кандидатите за БНБ с Power Point презентации при изслушването в НС, на Каримански не тръгна - Tribune.bg
Снимка:

Според биографията му, Гюров е бивш декан, но поясни, че сигурно е „печатна грешка“

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси изслуша приоритетите на двамата кандидат-гуверньори на Българската народна банка. Управляващата Четворна коалиция не успя да излезе с единна кандидатура, затова един срещу друг за поста се изправят двама депутати – Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от ИТН. Без никой от тях да има реален шанс да събере нужните гласове в зала.

Гюров представи на презентация визията си как ще развива банката, ако получи доверието да стане гуверньор.

„Имаме ефектите от Covid-кризата в банковата система, високи цени на енергоносителите и някои основни суровини, близо до страната ни се води война. В същото време страната ни е член на валутния механизъм и е направила активни стъпки към присъединяване към Еврозоната“, каза Гюров, подчертавайки, че сред целите му ще е да направи Централната банка „желано място за работа“.

Кандидатът беше представен от председателя на НС Никола Минчев, който изчете биографията му и каза, че в последните години е бил главен асистент в Американския университет в България, а през 2014 г. е декан на факултета по икономика. Самият Гюров видимо се почувства неудобно от представянето и каза, че това, че е бил декан е … „печатна грешка“,

Представянето на Любомир Каримански започна с технически фал. Техниката бойкотира кандидата на ИТН и неговата презентация така и не тръгна.

„И двамата кандидати имат Пауър пойнт презентейшън, което е похвално“, коментираха от ръководството на комисията.

В крайна сметка Каримански невъзмутимо започна без Power Point и даже двайсетте минути не му стигнаха да разкаже плановете си за БНБ.

„Ще имаме ли техническа помощ от служител. Каквото такова, мога и без презентация“, каза той.

„Първата ми цел е предвид предстоящата геополитическа ситуация час по-скоро да предприемем мерки за адекватен план за присъединяване към еврото. В момента има един план, който е качен от юни месец 2021 г., този план обаче трябва да бъде адаптиран към настоящата ситуация и да бъде обновен, тъй като в плана така и не се включва широка професионална дискусия за въвеждането на еврото. Неслучайно казвам професионална дискусия“, каза той Каримански.

Простата математика показва, че нито един от двамата кандидати няма шанс да събере нужните му 121 гласа, за да оглави БНБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати