Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кандидатурите за шеф на БНБ раздират управляващата коалиция

Политика

Кандидатурите за шеф на БНБ раздират управляващата коалиция

Кандидатурите за шеф на БНБ раздират управляващата коалиция - Tribune.bg
Снимка:

„Има напрежение в коалицията“, призна лидерът на ДБ Христо Иванов

Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП потвърди номинацията си за шеф на БНБ. В резултат управляващата коалиция у нас бе поставена на изпитание от желанието на две от партиите в нея да излъчат свой кандидат, който да поеме поста.

„Моето име е една от номинациите, които се обсъждат“, обяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров относно избора на нов управител на БНБ. Той посочи, че на Коалиционен съвет вчера е имало дискусии по тази тема.

„Трябва да изчакаме всички номинации. До края на деня ще знаем повече и тогава ще коментирам“, обеща Гюров. Той напомни, че днес в 18 ч. изтича срокът за номинациите.

„Това е процес, който тече в коалицията и всички партии трябва да ги обсъдят на група, до края на деня ще имаме решение“, увери председателят на ПГ на ПП.

Виктория Василева от ИТН потвърди, че партията на Слави издига за поста шефа на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански. Тя отрече да има противоречия в коалицията, а изтъкна, че се търси най-добрия кандидат.

От БСП са против кандидатурата на Гюров, но не е ясно дали лидерската среща е успокоила гнева на хората на Нинова. Социалистите били убедени, че в ситуация на война, инфлация и проблеми в икономиката по-удачно е да се заложи на настоящия председател на БНБ - Димитър Радев.

Народният представител Йордан Цонев от ДПС бе категоричен пред журналисти, че Движението няма да издига свой кандидат за поста управител на БНБ. Колегата му Александър Иванов от ГЕРБ пък настоя да се изчака крайния срок за номинации, за да се коментират всички издигнати кандидатури.

„Има напрежение в коалицията, призна лидерът на ДБ Христо Иванов. Той предупреди, че това напрежение може да прерастне в криза и призова за единна кандидатура  на управляващата коалиция за шеф на БНБ. По думите му плаващите мнозинства и избора на управител на БНБ с подкрепата на опозицията ще се отрази в негативен план на управляващото мнозинство. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати