Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кантората на Явор Нотев взела над 100 хил. лв. от жертви на катастрофи

Политика

Кантората на Явор Нотев взела над 100 хил. лв. от жертви на катастрофи

Кантората на Явор Нотев взела над 100 хил. лв. от жертви на катастрофи - Tribune.bg
Снимка:

Има конфликт на интереси, смятат експерти

Адвокатската кантора на Явор Нотев е взела над 100 хил. лв. от пострадали при катастрофи и застрахователна компания. Това съобщава ПИК, като публикува и документи като доказателство за това.

Адвокатско дружество „Красимира Иванова и Явор Нотев“ и застрахователна компания „ДЗИ-Общо застраховане“ ЕАД имат сключени договори в периода 2013 – 2017 г. Според договорите кантората на депутата от „Атака“ трябва да представлява в съда застрахователите при дела за изплащане на обезщетения на пострадали при катастрофи и техните близки. Целта на адвокатите е била да намалят сумите, които застрахователят изплаща. 

Според документите за услугите си кантората е прибрал над 100 хиляди лева хонорари, които са платени от застрахователя и от пострадалите в ПТП като разноски по делата. Общата стойност на адвокатските хонорари от застрахователни дружества към Нотев са на стойност над 1 милион лева досега.

Като депутат Явор Нотев няма право да бъде консултант. Освен това той е и зам. - председател на НС. Според експерти в конкретния случай има конфликт на интереси. Нещо повече в момента в парламента на дневен ред са промените в Кодекса на застраховането.

Те предизвикаха широк обществен интерес, а самият Явор Нотев защитаваше промените, които са в интерес на застрахователите.

Припомняме ви, че лично премиерът Бойко Борисов върна първоначалния вариант на предложените промени, който предвиждаше лимит над всички обезщетения. Именно за този вариант лобираше и Явор Нотев.

Документите може да видите ТУК.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

хе -хе Лобизъм до шия, Менда , Йордан Цонев и Нотев са прибрали парите на Алексей Петров и тимаджии под носа на Бойко и сега ще има правораздаване !
22.11.2018 21:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати