Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Капка Панайотова: Гласуването с мобилните урни е предпоставка за манипулация

Политика

Капка Панайотова: Гласуването с мобилните урни е предпоставка за манипулация

Капка Панайотова: Гласуването с мобилните урни е предпоставка за манипулация - Tribune.bg
Снимка:

Според нея пожизненият ТЕЛК е добро начало, но капка в морето

Мобилните урни, с които ще се гласува на 11 юли от хората с увреждания или под карантина, ще бъдат само с хартиени бюлетини и със сигирност ще има много кандидати. Липсата на машина при гласуване по домовете е предпоставка за изборна манипулация, смята Капка Панайотова от Центъра за независим живот.

„Не за първи път ще има тежка манипулация на вота чрез мобилните урни, но в момента това става още по-впечатляващо, защото ще бъде урна с хартиени бюлетини“, заяви тя пред БНР.

Относно планираните промени в режима на ТЕЛК-решенията Капка Панайотова коментира: „Това е по-скоро капка в морето, но никога не знаеш една капка в морето какво може да предизвика.“

Според Панайотова две са заинтересованите страни от ситуацията в момента – хора с трайни увреждания да продължават да се преосвидетелстват периодично, макар че състоянието им няма как да се подобри - това са самите ТЕЛК-комисии и НОИ.

„Понякога при повторно минаване на ТЕЛК, без да има подобряване на състоянието, излиза решение за по-нисък процент изгубена работоспособност, а при изтекъл ТЕЛК могат да паднат под 50%“, поясни Капка Панайотова в предаването „Преди всички“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ТЕЛК
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати