Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: ДПС би подкрепила кабинет на новите партии в 45-ото Народно събрание

Политика

Карадайъ: ДПС би подкрепила кабинет на новите партии в 45-ото Народно събрание

Карадайъ: ДПС би подкрепила кабинет на новите партии в 45-ото Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори

Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в централата на партията.

Няма да участваме в кабинет, но бихме подкрепили кабинет, предложен от новите партии, каза той.

Той цитира изявление не Ахмед Доган от 2018 г., в което се казва, че „програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели да надмогнем партийно-политическото си его и да направим нещо съществено за стандарта на живот, да покажем че има светлина в тунела”.

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП, ако има предложен кабинет от тях, заяви Карадайъ и призова партиите за диалог.

България трябва да участва в общия европейския дебат, който тече в момента и затова водени от грижата за хората и страната, и мотото на кампанията ни беше рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него, добави Карадайъ.

„ДПС увеличи своите гласове с над 20 хиляди, а мандатите си с над 4. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които ги имаше в предишното Народно събрание. Това ни е оценката за обявените от ЦИК окончателни резултати“, допълни той.

„Политическата оценка я заявихме още в изборната нощ – българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Така разчитаме вота на избирателите“, допълни той.

Карадайъ обобщи, че ДПС е започнало промяната от себе си.

От партията призоваха за диалог и отговорност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (14)

ГЕРБКП Ако ДПС се откаже от най-вярното си мекотело , съветската мутра Борисов, която им раздава всичко 11 години, значи БКП-ГЕРБ си отиват. За съжаление сега наблюдаваме театър от тяхна страна, Боко им е най-вярното куче, още могат да си го лупкат.
09.04.2021 15:48 / Отговор
Е, бре, Тартакович! ...
09.04.2021 16:14
attropo Пий си лекарствата,казъм,че нещо си изпаднал в делириум.
09.04.2021 16:49
Защо не го духаш...помияр?!
09.04.2021 20:03
Някой знае ли СлаФчУ кога ще ни удостои да проговори?! Ако си е глътнал езика - да му пратим помощ?!
09.04.2021 16:16 / Отговор
Тартаковер Не, не съм ГЕРБКП, в сериозна грешка си "Е, бре, Тартакович! ...". Научете се най-после да разпознавате стиловете, много време мина, ако продължавате да не различавате стиловете, значи сте много зле (от учтивост ще спестя точната дума).
А Трифонов с мълчанието си прави най-точното ! Знае, че всяка излишна дума ще бъде тълкувана по отвратителен начин и само ще е в негова вреда. Допускам че ще състави стойностно правителство, защото в неговата партия, както и в останалите нови, има качествени хора. На негово място бих съставил и отстоявал такъв кабинет. Както обаче каза, без да се съюзява с ГЕРБ, ДПС, БСП. А, ако те подкрепят един добър кабинет, това ще е от полза за държавата и за всички нейни жители. Но това е пожелание, което не е много вероятно. По-сигурно е заслепени от политическото си безумие, да рушат всичко, което не отговаря на тесните им интереси.
09.04.2021 16:43 / Отговор
Хм... Само правителство на малцинството на ИТН изглежда разумен вариант. Иначе ще гледаме как Радан преговаря за мажоритарни избори , а Карадайъ как подкрепя такава коалиция... :)

И да сме наясно, протестърите, дето искаха да палят полицаи, са от фракциите на Корни, Бойкикиев и Мая Галева. ОФ та дрънка... ИТН НЕ са протестъри а системни противници на партийните централи и номенклатури.
09.04.2021 17:51
ГЕРБКП Тартаковер , остави ги троловете на ГЕРБ , просто не знаят какво да пишат и плюят на посоки. Толкова им е капацитета, освен да обиждат, друго не знаят да правят, така бащицата Борисов ги е учил, да бъдат негов образ и подобие.
09.04.2021 19:10
Тъй,тъй... има такива простаци...
09.04.2021 20:04
Е,събрахте се... др.Каралайнъ,го каза...
09.04.2021 20:06
БГ Ха, ДъПъСъ готови да подкрепят Ристьо Мравояда! Сега ще видим дали ще лъсне цялата ченгеджийска постановка !
09.04.2021 19:17 / Отговор
Моля, защо не престанете да се замеряте на толкова ниско ниво. Не разбирате ли, че ще духаме супата. Задава се нещо много неприятно. Тъкмо бяхме тръгнали, дори и много лекичко напред и пак хайде в блатото.
10.04.2021 10:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети