Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: ДПС предначерта провала на ГЕРБ, ние сме строители на съвременна България

Политика

Карадайъ: ДПС предначерта провала на ГЕРБ, ние сме строители на съвременна България

Карадайъ: ДПС предначерта провала на ГЕРБ, ние сме строители на съвременна България - Tribune.bg
Снимка:

„Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за създадените от самите тях предпоставки за провал на управлението поради включването на националистите и популистите в централната власт. Сегашното правителство не може да се справи със създалата се ситуация, а именно кризата в здравеопазването, за състоянието на социалната сфера и на образователната система. Тази картина на управляващите беше предначертана от ДПС“. Това каза председателят на партията Мустафа Карадайъ в доклада си по време на Х-та Национална отчетно-изборна конференция на партията, която се провежда онлайн.

Според него е била пропиляна възможността за управление на страната с ясна програма за ускорено развитие, която да е основа за сформирането на парламентарно мнозинство и за подкрепа на правителството на малцинството на ГЕРБ, за което ДПС настояваше след изборите през 2017 г.

„Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. Резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната. Изминалите 4 години се характеризират с ред нестабилности“, обобщи Карадайъ.

„Днес нашата сила ни дава самочувствието за строители на съвременна България, самочувствие да бъдем мост на толерантност на Балканите. Радетели на глобалния ред“, каза още председателят на движението, който е и единствен кандидат за председател.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Тоя няма реална представа колко е нещастен.
12.12.2020 14:25 / Отговор
Лъжи В заглавието две лъжи- предначертали провала на ГЕРБ, т.е. собствения си провал, тъй като мафиотизирахте държавата и яко крадете народа заедно. Строители, ама друг път- разрушители и грабители на България. Триумвиратът Борисов, Пеевски, Доган и бухалката им Каскетов, както и цялата хунта от мутри в затвора!
12.12.2020 14:56 / Отговор
РЕЗИДЕНТСКИ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ............ БСП/ДПС/ДБ/ДСБ/КУКУ ПАРТИЯ/....................... СРЕЩУ:
ГЕРБ/СДС/ПАТРИОТИ........
ИЗБОРА Е НА БЪЛГАРИТЕ.............. 2021................
12.12.2020 15:43
Мина Признавам,че често предложенията на ДПС са много смислени и на място. Но когато си етническа партия, а за парлама приемеш десетина етнически българи , за да отричаш това, как да им вярваме. И когато поканиш на конференцията си президент на съседна държава , не потвърждаваш ли това.Мисля, че ако не бяха партия ,създадена на етнически принцип, биха били много полезни за страната. Но сега всяка тяхна подкрепа е свързана с искане конкретно за един етнос , я за език, я за уседналост , а те умеят да се пазарят. И това ще им пречи винаги да работят за всички българи.
12.12.2020 15:08 / Отговор
Тартаковер Добър коментар, Мина. Поздравления.
12.12.2020 15:13
Татулова ДПС се определя като либерална партия, да не кажа най-либералната, а приема поздравления от президент на съседна държава, когото половината свят смята за диктатор! Това просто лицемерие ли е или начин зад правата и свободите да скрият порциите!!??
12.12.2020 17:38
Самотник До мина в редовете ви чета национализъм но не и патриотизъм всеки се ражда етнически дали е български арменски немски македонски гръцки или турски произход но тези хора са български граждани и в света няма нито една държава с чиста нация а както вече видяхте в САЩ негър президент а в Англия циганин световен шампион бокс а вие си мислите че сте много уникални или сте родени да управлявате и лошо да е но вие да сте
14.12.2020 11:21 / Отговор
Мина Пропуснали сте първото ми изречение. Пропускате и защо беше създадено ДПС и от кого. А също и ,че нашата Конституция забранява партии на етнически принцип. Извън това аз нямам проблем с българските граждани от турски произход , имам такива съседи и се разбирам чудесно с тях. Партията е друго нещо.
14.12.2020 13:31
Фурор ВИЕ НЕ СТЕ СТРОИТЕЛИТЕ , А ГРАБИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ, НО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ МУ СВЪРШИ ВРЕМЕТО... ЗА ОБВИНЕНИЕ В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО , НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ АДВОКАТ , КОЙТО ДА ВИ СПАСИ ОТ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР
15.12.2020 16:59 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети