Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ и Пеевски подкрепиха кабинета, дадоха заявка за подкрепа на конституционните промени

Политика

Карадайъ и Пеевски подкрепиха кабинета, дадоха заявка за подкрепа на конституционните промени

Карадайъ и Пеевски подкрепиха кабинета, дадоха заявка за подкрепа на конституционните промени - Tribune.bg

Лидерът на ДПС и депутата Делян Пеевски бяха единствените двама от ДПС, които гласуваха в подкрепа на правителството Денков- Габриел. След гласуването двамата обясниха, че това не е подкрепа за състава на кабинета, а е за обещаната конституционна реформа.

„Българските граждани не искат да има шести поредни избори, искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решат проблемите“, заяви Мустафа Карадайъ.

Според ДПС основният проблем е спиране на прогресивното обедняване на хората, заяви лидерът на движението.

„Ние казахме, че пред това НС стои въпроса да се направи съдебна реформ , а тя няма как да стане без конституционна промяна, а това пък няма как да стане без ДПС“, добави Карадайъ.

По повод на гласуването в подкрепа на кабинета той поясни, че това е заявка за поведението на ДПС в Комисията за конституционните реформи и добави, че партията им има проект за промени в Основния закон преди година и половина. 

„Ние ще работим проактивно да се случат промените в Конституцията и да стане реформата в съдебната система“.

В един от редките си коментари пред медиите Пеевски каза: „Не подкрепям правителството като състав, а само съдебните промени“.

Мустафа Карадаъй подчерта – „Това е първа стъпка на преодоляване на политическата криза, очакваме и да извирвим пътя на политическата криза и да възстановим нормалността и държавността, от което имаме нужда“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети