Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ към Радев и Рашков: С маркобесни комунистически прийоми не се печелят избори

Политика

Карадайъ към Радев и Рашков: С маркобесни комунистически прийоми не се печелят избори

Карадайъ към Радев и Рашков: С маркобесни комунистически прийоми не се печелят избори - Tribune.bg
Снимка:

ДПС се регистрира в ЦИК за изборите

Обръщам се към Румен Радев и Бойко Рашков - с мракобесни комунистически прийоми, не се печелят избори, не се отнасяш така с политическите си опоненти". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като партията се регистрира в ЦИК за предстоящите избори.

Той призова за отговорност на третия вот, който се провежда в условията криза.

„България има нужда от стабилност, а не да се внася допълнително напрежение с комунистически прийоми за изборите. Видяхме го през месец юли", каза лидерът на ДПС и заяви, че ще сезира Брюксел следващата седмица за полицейски произвол.

„Сега призоваваме всички български граждани да сигнализират. Органите на реда действат по сигнал на Рашков, който е назначен като служебен министър от Румен Радев. Президентът няма как да не знае или да не участва с Рашков, който тъпче права на български граждани, ограничава правата им за гласуване. Освен това им нарушава човешките права. То не са обиски в домове, в коли на улицата, събличат хора, унижават ги! Това са членове на ДПС, младежки лидери на ДПС и кметове на движението.И ние сме категорично против купуването на гласове“, обясни той.

„В тези условия на кризи за трети път отиваме на избори в рамките на една година. Призивът ми към всички български граждани е да се отнесат сериозно към този вот. Трябва да изберем президент, който обединява, а не такъв, който разединява. Той разедини политически сили в последните два парламента. ”, заяви той.

„На 14 ноември трябва да изберем и програми за ускорено икономическо развитие за България. Някои държави от ЕС изхарчиха парите от Плановете за развитие, а ние още не сме си подали фиша. В тези кризи страната има нужда от стабилност”, подчерта Карадайъ.

Мустафа Карадайъ отказа да назове името на кандидата за президент. Той зави, че ще има заседание на Централния съвет на партията. Ще се приемат критерии за номинации и съгласно закона ще внесат листите с кандидат-депутатите и номинацията за президент, ако имаме такава.

Карадайъ твърди, че полицейският произвол се е изразявал в следене, унижение, събличане на хора, хора на земята, обиски по улицата.Той посочи, че това са членове на ДПС, младежки лидери на ДПС и кметове на движението. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати