Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Политически лицемери рисуват фалшив образ на ДПС

Политика

Карадайъ: Политически лицемери рисуват фалшив образ на ДПС

Карадайъ: Политически лицемери рисуват фалшив образ на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

„Нашата кампания тръгна от Брюксел. Защото на нас Европа не ни е нито началник, нито мащеха. Ние сме част от Европа“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент на България, на предизборна среща в Плевен, съобщиха от ДПС. Карадайъ припомни, че стартирайки кампанията си от Хага и Брюксел той проведе редица срещи с европейските комисари, европейските депутати, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, със седмината либерални премиери, с партийните лидери на либералните партии на Балканите.

„Брюксел не търси поводи за различия, омраза, разделение и червени линии. Брюксел търси знаещите, можещите и идейните хора, които ще задават цел, посока и приоритети“, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

„Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък“, подчерта Карадайъ и се възмути, че въпреки това в България се намират партии и хора, които умишлено рисуват фалшив образ на ДПС и лепят етикети на Движението.

„Правят го, защото имат двойствено и лицемерно поведение - едно в Брюксел, друго в България. В Брюксел приемат едни регламенти, в България гласуват обратни на тях закони“, заяви Мустафа Карадайъ на срещата.

Тя се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха Искра Михайлова, кандидат на ДПС за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и Марио Рангелов, водач на листата на ДПС в Плевен.

„Президентската институция не е лишена от съдържание. В Конституцията пише, че олицетворява единството на нацията. Но виждаме там хора, които търсят разделителни линии“, посочи кандидатът за президент на ДПС.

Той посочи, че президентската институция е полето, на което различните политически партии трябва да намерят съгласие за националните цели, а не президентът да застава в политическия окоп и да води политически битки.

„Президентът и вицепрезидентът трябва да са гарант за спазване на Конституцията и законите в страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа и на държавата. Обаче виждаме едни президенти, на които не им пука да нарушават и конституцията, и законите, и да търсят разделителни линии“, възмути се Мустафа Карадайъ.

„Президентът и вицепрезидентът трябва да предлагат национални обединителни каузи“, каза Мустафа Карадайъ, като предложи една такава кауза, а именно да достигнем в най-скоро време средноевропейските стандарти на живот.

„Очакват ни наистина съдбоносни избори. Това стана клише, именно защото много хора не разбират и нямат усещане към историчността. Така, както нямат усещане към идентичността, към националността, към общността, към заедността. Оттам идват всичките ни проблеми като нация и като държава. Когато разберем, че разнообразието е богатство, че отстояването на идентичността е вид патриотизъм, когато разберем, че в Европа сме желани и харесвани разнообразни, такива, каквито сме, всеки, борещ се за собствената си идентичност и внасящ я в общото, тогава ще започнем да просперираме като държава“, заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети