Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: Правителството вече е вредно за страната

Политика

Карадайъ: Правителството вече е вредно за страната

Карадайъ: Правителството вече е вредно за страната - Tribune.bg
Снимка:

Българските граждани не са опитни зайчета за политически експерименти, допълни лидерът на ДПС

„Това правителство вече е вредно за страната. Българската държава не е опитна лаборатория и българските граждани не са опитни зайчета за политически експерименти“, това заяви  председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по времена дебата предложенията за промени в състава на Министерски съвет.

„Българските граждани искат сигурност. Българските граждани повече не трябва да бъдат лъгани. Те заслужават честно отношение, ясни отговори и адекватни държавнически решения“, обясни той.

По думите му днес се предлага освобождаване на министъра на отбраната само два месеца след като се гласува този кабинет и липсват ясни аргументи.

„Позоваването на изявлението на министъра на отбраната Стефан Янев във Фейсбук е нелепо, при положение че министърът има официални изявления, включително и в Народното събрание. Къде беше премиерът още при първото изявление на министъра на отбраната. Дали не бяха съгласувани действията и днес да се оказва наличен свободен бушон. По-важното е, че днес няма яснота защо се иска тази персонална промяна. Изявлението на министъра на отбраната във Фейсбук от 27 февруари е във връзка, че вече му е поискана оставката и няма как да е нито причина, нито повод, нито да служи като аргумент за оставката. Такива въпроси стоят пред НС и пред цялото българско общество. Докога ще слушаме неаргументирани тези, празни приказки", попита Мустафа Карадайъ.

„В името на мира и стабилността, ДПС няма да иска оставката на целия кабинет. Нужна е политическа воля за общи координирани действия между всички институции в името на Родината, мира и бъдещето на България, на региона, Европа и света.“, призова лидерът на ДПС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети