Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ: С анти ДПС риторика не се решават кризите

Политика

Карадайъ: С анти ДПС риторика не се решават кризите

Карадайъ: С анти ДПС риторика не се решават кризите - Tribune.bg
Снимка:

Възстановяването на демокрацията няма как да се случи с недемократични методи и инструменти, коментира председателят на ДПС

С анти ДПС риторика не се решават кризите - нито здравната, нито социалната, нито икономическата, нито финансовата, най-вече политическата. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

По думите му актуализацията и изобщо като цяло бюджетът представлява бъдещи политики, които да се реализират.

„Зад тези бъдещи политики трябва да застава ясно парламентарно мнозинство, така че тепърва ще видим кой какво предлага, но ние от ДПС от доста време призоваваме за нормалност в политиката, което задължително предпоставя съдържателен диалог. Ние призоваваме за възстановяване на демокрацията, но възстановяването на демокрацията няма как да се случи с недемократични методи и инструменти. Този подход допълнително руши демокрацията в страната. Както се вижда, когато явно нарушават Конституцията и законите на страната, оттам нататък изводът вие сами можетете да си направите“,  подчерта той.

„Още нещо видяхме в това Народно събрание и не само в това Народно събрание. Надявам се политиците и политическите партии да са си взели поука, че с анти ДПС риторика не могат да си прикриват своята политическа немощ. Второ, с анти ДПС риторика не се решават кризите - нито здравната, нито социалната, нито икономическата, нито финансовата, най-вече политическата“, каза още Карадайъ.

Той коментира хода на президента Румен Радев да не бърза с връчването на мандатите така:

„Това е в неговите правомощия. Явно г-н президентът тепърва има намерение да провежда консултации, да чуе какво мислим ние за забавянето на процедурата.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати