Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Карадайъ за кандидатурата на Мария Габриел: Подходът на ГЕРБ е правилен

Политика

Карадайъ за кандидатурата на Мария Габриел: Подходът на ГЕРБ е правилен

Карадайъ за кандидатурата на Мария Габриел: Подходът на ГЕРБ е правилен - Tribune.bg
Снимка:

Очакваме да получим покана така, както заявиха от най-голямата парламентарна група, и ще се отзовем, коментира лидерът на ДПС

Подходът на ГЕРБ е правилен. Такъв коментар направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на парламента във връзка с кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.  Според него това е стъпка напред.

„Имаме кандидат за премиер, обявен от първата политическа партия и то не в зала за гласуване, а достатъчно рано“, отбеляза Карадайъ.

По думите му, ако и в предишните парламенти партиите са постъпвали така, може би са щели да излъчат редовен кабинет.

„Очакваме да получим покана, както заявиха от най-голямата парламентарна група. Ако получим такава покана, ще се отзовем“, каза още Карадайъ.

На въпрос ще предложат ли министри в проектокабинета на ГЕРБ, Карадайъ призова да не се изпреварват събитията.

„В момента имаме обявен кандидат за министър-председател, нека да я чуем, както и приоритетите.Те трябва да са поне 3 или 5. Мисля, че и тя не е очаквала и не е направила цялостна програма за управление. Трябва да чуем намренията й, за да можем да седнем да разговаряме“, добави лидерът на ДПС.

„Трябма да видим каква формула предлагат на властта. Много различни чухме за последните две години и половина, но нищо не се реализира досега“, посочи Карадайъ.

Карадайъ изказа съболезнования към близките на жертвите от катастрофата в София на 6 май, при която загинаха двама младежи.

Според Карадайъ не трябва да се "яхва чуждата трагедия".

„Ако има нужда от промени в Закона за движение по пътищата, нека да не е на парче, а да се направи цялостен преглед“, обърна внимание  лидерът на ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети