Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караджов иска оставка от регионалния министър: Прекрати над 200 процедури за ремонт и поддръжка, но една сключи…

Политика

Караджов иска оставка от регионалния министър: Прекрати над 200 процедури за ремонт и поддръжка, но една сключи…

Караджов иска оставка от регионалния министър: Прекрати над 200 процедури за ремонт и поддръжка, но една сключи… - Tribune.bg
Снимка:

„След тези факти, които извадихме в парламента, това е правилното решение. Такова нещо не е правено от министрите на ГЕРБ-СДС. И, ако тази сглобка се използва, за да се прокарат корупционни обществени поръчки и условия по тях, то наистина аз бих поискал и официално оставката на министъра”. Това заяви бившият регионален министър Гроздан Караджов заяви в „Офанзива с Любо Огнянов”.

Караджов призова Андрей Цеков сам да си подаде оставката.

„Цеков е спрял поръчки за 4 милиарда лева заради съмнение, че вътре има условия, останали от служебния кабинет, които, меко казано, са спорни. Обаче, очевидно, тези стари, наследени поръчки, са спрени не защото в тях има корупционни условия, а за да бъде овладяна корупцията. Къде има корупция? Корупция има там, където няма конкуренция - т.е. ограничена е състезателната основа между фирмите, които ще кандидатстват, и където има субективни решения. При пътните ремонти ги има и двете”, поясни Караджов.

И разкритикува остро действията на сегашния регионален министър.

„Той прекрати, да кажем, над 200 процедури за текущ ремонт и поддръжка. И каза „Аз за 4 млрд. лв. съм прекратил. Защо обаче сключи договор за Велико Търново? Как така от 200, примерно, 199 се оказаха корупционни, а пък една единствена е добре. София, Пловдив, Варна, Русе, са корупционни. - Не е вярно. Това е лъжа. Има още четири областни града, в които процедурата е на същото ниво”, твърди Караджов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети