Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Ако Нинова действително е отказала да води делегация в Скопие, заслужава поздравления

Политика

Каракачанов: Ако Нинова действително е отказала да води делегация в Скопие, заслужава поздравления

Каракачанов: Ако Нинова действително е отказала да води делегация в Скопие, заслужава поздравления - Tribune.bg
Снимка:

„Правителството трябва да докаже, че е българско, а не сбирщина от политически гурбетчии“, пише във Фейсбук лидерът на ВМРО

„Ако Корнелия Нинова действително е отказала да води делегация в

Скопие, заслужава поздравления. А заменилият я Даниел Лорер (за когото продължава да не е известно на какво точно е министър) следва поне да прочете няколко книги по Македонския въпрос – за да знае с каква отговорност всъщност е натоварен“. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Думите му към Нинова са по повод на информацията, че тя е отказала да води т.нар. икономическа междуправителствена комисия заради провокацията с ОМО „Илинден“.

„Правителството трябва да докаже, че е българско, а не сбирщина от политически гурбетчии“, категоричен е още Каракачанов и допълва:

Абсурдно е тяхното бързане спрямо Скопие. „Те трябва да бързат да решат въпроса с изнемогващите пред ценовия шок българи. А бързането по Македонския въпрос трябва да оставят на Скопие. Скопие има да извърви много дълъг път. А не София“, подчертава още лидерът на ВМРО.

В позицията си Каракачанов заостря и внимание към един акт на македонския президент Стево Пендаровски -именно демонстративната среща с „ОМО – Илинден“. Лидерът на ВМРО за пореден път обръща внимание на генезиса на тези формации, а именно:

Нерегистрирани антибългарски организации, с възгледи, които засягат историята и териториите на съседните държави и най-вече България. Създадени от Югославското  посолство в София,  и от тогава и до днес финансирани от македонските служби.

С този си акт президентът на РС Македония даде ясен знак, че Скопие не само няма да отстъпи от антибългарските си позиции, но и ще продължи да ги втвърдява, докато настоящият министър-председател и неговите министри си играят на дипломация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати