Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Ако подпишем със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

Политика

Каракачанов: Ако подпишем със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

Каракачанов: Ако подпишем със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет - Tribune.bg

Войната между институциите е абсолютно излишна

"Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако подпишем договор със САЩ, ще лети на крилата на най-добрия боен самолет", заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той коментира думите на президента Румен Радев, който определи конкурса за изтребителя като бутафорен.

„Не мога да разбера какъв е този български манталитет сами да обясняваме колко сме лоши, при положение, че нито един представител на нито една европейска държава не е казал нищо, включително Швеция“, допълни Каракачанов. Той отново подчерта, че преговорите за нов самолет се водят между държави, а не между фирми.

Според министъра войната между институциите е абсолютна излишна. „Тази война между институциите не е полезна нито за президентската институция, нито за парламентарната демокрация“, убеден е Каракачанов.

Каракачанов направи коментар и за заплащането на военните. „Не помня и друг министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20 процента. Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети