Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Ако подпишем със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

Политика

Каракачанов: Ако подпишем със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

Войната между институциите е абсолютно излишна

"Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако подпишем договор със САЩ, ще лети на крилата на най-добрия боен самолет", заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той коментира думите на президента Румен Радев, който определи конкурса за изтребителя като бутафорен.

„Не мога да разбера какъв е този български манталитет сами да обясняваме колко сме лоши, при положение, че нито един представител на нито една европейска държава не е казал нищо, включително Швеция“, допълни Каракачанов. Той отново подчерта, че преговорите за нов самолет се водят между държави, а не между фирми.

Според министъра войната между институциите е абсолютна излишна. „Тази война между институциите не е полезна нито за президентската институция, нито за парламентарната демокрация“, убеден е Каракачанов.

Каракачанов направи коментар и за заплащането на военните. „Не помня и друг министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20 процента. Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника“, каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още