Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Армията е най-слабо засегната от COVID-19

Политика

Каракачанов: Армията е най-слабо засегната от COVID-19

Каракачанов: Армията е най-слабо засегната от COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Армията е най-слабо засегната от COVID-19 от всички други институции и това се дължи най-вече на ген. Венцислав Мутафчийски. Ако неговото мнение е, че трябва да се ваксинираме, аз ще се ваксинирам. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, отчитайки, че тази година армията е с най-висок рейтинг на одобрение сред обществото.

Каракачанов припомни подписания договор за машини за специалните сили, които ще се произвеждат в българско предприятие в Самоков, както и договора за модернизация на основния ни боен танк Т-72 в „Терем” и подчерта целта в работата по военни проекти да участват български фирми.

Каракачанов не подмина и темата РС Македония.

България не е наложила вето, ние им казахме, че ще дадем съгласие за започване на преговорите тогава, когато се поправите, когато се научите, че със съседите, с които твърдите, че имате обща история не може по този начин. Не може от първи клас да подготвяш децата в омраза към българите. Не може да възпитаваш в омраза и то на база на неверни факти, заяви Каракачанов и припомни, че само преди 3 години беше сключен договор.

Преди 3 години подписахме договор, той не се спазва. Не знам дали знаете, че даже Иисус Христос е македонец. Скопските политици трябва да си изграждат своята история на база на автентичните факти от тяхната история, каза още Каракачанов.

Запитан за предстоящите парламентарните избори, той подчерта, че ВМРО се намира в коалиция и какво ще следва нататък зависи от решение, което ще бъде взето след разговор с коалиционните партньори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Е та нали Радев като ходил на ученията ги заразявал!
24.12.2020 13:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети