Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Боричкането за власт доведе до 8 месеца сериозна криза

Политика

Каракачанов: Боричкането за власт доведе до 8 месеца сериозна криза

Каракачанов: Боричкането за власт доведе до 8 месеца сериозна криза - Tribune.bg

„България се намира в тежка ситуация, защото боричкането за власт доведе до това, че вече 8 месеца България е в една сериозна криза – и политическа, и икономическа, и здравна. Служебното правителство, което дойде за 3-4 месеца всъщност направи единствено и само това, че да си сложи портретите по кабинетите и не използваше механизмите на правителството да спрат спекулата. Цените на тока се повишиха поради причината, че „Марица 1“ и „Марица 3“ са американски, но намалиха капацитета на държавната „Марица 2“. Това заяви на среща в столицата лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Начинът, по който трябва да се борим със спекулата е като по цялата верига не може да има повече от 20% облагане. Не трябва да чакаме някой друг да ни спаси и политиците да мълчат през това време по важните въпроси“, допълни още той.

„ГЕРБ мълчат и по темата с РСМ и казват, че ще трябва да намерим решение – ама ние решението сме го намерили - договорът от 2017 г. След като те нарушават договора защо трябва ние да клякаме. Нашите политици, за да са в кеча, са готови да продадат интереса на България“, категоричен бе Каракачанов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че се намираме в последната седмица от една поредна трета предизборна кампания. „Явяваме се с тези, които твърдяха, че ще променят нещо, но те се провалиха. Те проявиха некадърност, липса на воля желание и умение. Отиваме на тези избори под знамената на ВМРО с идеи, които винаги сме защитавали. Ние от ВМРО ще представляваме Вашия интерес. Знаем колко сте изморени от тези избори. Всеки глас има значение. За съжаление нашите конкуренти се явяват без идея да управляват и след няколко месеца да отидем на поредните избори. Нашата задача е да защитим нашите тези, които са в интерес на българския интерес“, категоричен бе Джамбазки.

„Призовавам момчетата от Отава да спазват Конституцията, не може да се пренебрегва основният закон. Ние тогава също имахме воля да се справим с кризата на правителството на БПС. Много хора са ме срещали и са ми казвали, че не сме направили нищо. Напротив. Аз съм убеден, а за тези, които не помнят съм извадил от архива на 38-ото НС доклада, с който призовах депутатите да актуализират пенсиите. Тогава демократичното общество за пръв път ги актуализира“, заяви кандидат-депутатът Христо Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати