Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: До края на юни е възможно да подпишем договора за F-16

Политика

Каракачанов: До края на юни е възможно да подпишем договора за F-16

Каракачанов: До края на юни е възможно да подпишем договора за F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Срокът за доставка ще е 36 месеца

До края на юни е възможно да е факт договорът със САЩ за закупуването на изтребители F-16. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов от Мюнхен, където участва в Конференцията по сигурността.

По думите му обаче всичко зависи от това как вървят преговорите.

„До края на май е невъзможно да има подписан договор за F-16. До средата на годината, по-скоро до края на юни е технически възможно“, заяви той. Във вторник България официално ще изпрати до САЩ предложение за доставка на изтребителите.

„Моят въпрос беше колко може да бъде доставката. Отговорът е 36 месеца“, обясни още Каракачанов, като определи този срок за разумен.

Военният министър е разговарял с представители на корпорация „Локхийд Мартин“. По време на конференцията е предвидено той да се срещне и с първия заместник-секретар на Държавния департамент на САЩ Андреа Томпсън, президента на Атлантическия съвет във Вашингтон Фред Кемпе, бившия министър на отбраната на САЩ Уилям Коен и федералния министър на отбраната д-р Урсула фон дер Лайен.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Каракачанов,на нас не ни трябват нови изтребители,а и не са ни нужни.Ще се прави общоевропейска армия,която да защитава границите на ЕС.Тази армия ще бъде с общо европейско централно финансиране.Въпросат е защо този човек се натиска да похарчи 2 милиарда за тоя що клати гората?!
15.02.2019 19:02 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ЗАЩО ИЗЛЪГАХТЕ ПРЕДИЗБОРНО ПЕНСИОНЕРИТЕ,ЧЕ С УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ЩЕ ПРЕИЗЧИСЛИТЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПЕНСИИ!
ТОЗИ ПЪТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ВИ УДАРЯТ С НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ!НЯМА ДА ОТИДАТ ДА ГЛАСУВАТ!
15.02.2019 19:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети