Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към връщане на наборната

Политика

Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към връщане на наборната

Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към връщане на наборната - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО създаде реална възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв, написа във Фейсбук бившият министър на отбраната

„Първите кандидати за срочна служба в доброволния резерв на Българската армия вече са приети. Предстои тяхната подготовка в Националния военен университет „Васил Левски“. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на ВМРО, бивш министър на отбраната и бивш вицепремиер Красимир Каракачанов, с което отбеляза едно важно събитие за българската отбрана – от 10 януари официално е в сила доброволната военна служба.

„Искрено се радвам, че заедно с моя екип във военното министерство и с народните представители от ВМРО създадохме възможността за доброволна военна служба. Тя е за срок от 6 месеца, като през това време на доброволците им се пази работното място. Ако те решат да постъпят на държавна работа после, то имат предимство при равни условия. Интересът към доброволната военна служба е показателен: за едно място кандидатстват двама души“, заявява той. 

„Това ясно доказва, че добрите резултати са следствие от ясна патриотична визия и силна управленска воля, изразени в последователни действия и основани на национални приоритети. 

С промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, приети от правителството по моя инициатива и веднага след това гласувани от парламента през декември 2020 г., ние от ВМРО създадохме реална възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв - важно действие, което увеличава броя на подготвените български мъже и жени за защита на Отечеството.

Доброволната военна служба е нужна като ключов инструмент за повишаване на боеспособността и защитните сили на Българската армия. Тя е и принос към връщане на отнетото през годините на прехода достойнство на българския военнослужещ!“, заявява Каракачанов.

„Защитата на Отечеството е не само конституционен дълг на всеки български гражданин. Нещо повече, за нас това е първата стъпка към връщането на наборната военна служба - акт, за чието приемане ние от ВМРО настояваме и който - както прогнозирахме - все повече се налага от нарастващите геополитически рискове в нашата част от света.

Пожелавам на новопостъпващите в Българската армия мъже и жени сила и здраве, успех във военната подготовка и в живота!“, завършва публикацията си лидерът на ВМРО. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети