Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов е връчил писмо от Борисов до Тръмп в рамките на посещението си в САЩ

Политика

Каракачанов е връчил писмо от Борисов до Тръмп в рамките на посещението си в САЩ

Каракачанов е връчил писмо от Борисов до Тръмп в рамките на посещението си в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Висока оценка за напредъка в двустранното сътрудничество между България и Съединените щати в областта на сигурността и отбраната е била изразена по време на разговорите между вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и Маркус Томи, директор по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната, като уточни, че това е първата от поредицата срещи на започналото вчера, 5 октомври, работно посещение на военния ни министър в Съединените щати.

Каракачанов е връчил писмо от българския премиер Бойко Борисов до американския президент Доналд Тръмп.

В хода на разговорите е била обсъдена темата за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани. Някои от страните трябва да извървят своя път, като покрият напълно критериите за членство в ЕС и изпълнят своите отговорности в рамките на двустранните си договори с други страни от региона, подчерта министър Каракачанов. В заключение той посочи важността на Европейския съюз и НАТО в областта на сигурността и отбраната, като изрично подчерта нарастващата роля на двустранното сътрудничество със САЩ в контекста на повишените рискове за сигурността в района на Балканите, Черно море и Близкия изток.

По-късно министър Красимир Каракачанов е провел среща с представители на ръководството на "Локхийд Мартин", на която бе обсъдено изпълнението на договора за доставка на Ф-16. От страна на "Локхийд Мартин" бе подчертано, че производственият процес върви съгласно подписания договор. Заявена бе и готовността за продължаване на сътрудничеството в процеса на модернизация на Въоръжените сили на Република България.

В рамките на посещението на българския министър на отбраната в САЩ предстоят срещи в Пентагона с министъра на отбраната Марк Еспър, както и в Сената и Държавния департамент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати