Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов и Херо Мустафа посетиха Военноморския координационен eлемент за Черно море

Политика

Каракачанов и Херо Мустафа посетиха Военноморския координационен eлемент за Черно море

Каракачанов и Херо Мустафа посетиха Военноморския координационен eлемент за Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната, началникът на отбраната и трима посланици се запознаха с възможностите на новооткрития Военноморски координационен eлемент за Черно море.

„Военноморският координационен елемент ще ни даде възможност да сме максимално добре информирани за всичко, което се случва в региона на Черно море“, каза министърът пред журналисти във Варна.

Министър Каракачанов заедно с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов посетиха Военноморския координационен елемент за Черно море и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Във визитата участваха посланикът на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Гълеа и посланикът на Грузия Н. Пр. Тамара Лилуашвили. Те бяха запознати с възможностите и задачите на Военноморския координационен елемент, наблюдаваха демонстрация на използване на способностите на лодки тип „RHIB-7м. и разгледаха фрегатата „Дръзки“.

С това посещение посланиците изразяват и своята солидарност с усилията на България за създаване на този морски координационен център, коментира още министърът.

Пред журналисти той заяви още, че няма забавяне на работата по проекта за новите бойни самолети Ф-16 заради коронавируса: „В писмо от Пентагона и от фирмата-изпълнител „Локхийд Мартин“ ни увериха, че пандемията не забавя сроковете за изпълнение на договора“.

Министърът на отбраната, началникът на отбраната и посланиците посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където разгледаха учебно материалната база. Началникът на Морско училище флотилен адмирал проф. Боян Медникаров ги запозна със специалностите и с перспективите пред неговите възпитаници в областта на военното и на цивилното морско дело.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Воденичаров Боян Медникаров е един достоен българин! Респект към делата му!
20.07.2020 17:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети