Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Интеграция – учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния...

Политика

Каракачанов: Интеграция – учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния...

По-голямата част от гетото във Войводиново е премахнато

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посочи в кулоарите на парламента, че ситуацията в с. Войводиново е спокойна, а две трети от гетото е премахнато. По думите му това показва, че повече българското общество не трябва да си затваря очите пред нарушителите.

Относно футболните агитки, които тръгват към пловдивското село тази вечер, той е убеден, че полицията ще си свърши работа.

„Първата вечер, когато емоциите бяха най-големи и силни, полицията не позволи да има саморазправа, така че и тази вечер ще си свърши работата. Знам, че там ще отидат представители на една организация на бивши военни, разговарял съм с тях, уверението им е, че отиват да изкажат съпричастност на своя колега. Аз им вярвам, защото това са бивши военни и офицери от българската армия“, коментира силовият вицепремиер.

Според него на стотици места в България има подобни незаконни постройки и затова Каракачанов препоръча всяка една община да си направи програма като незаконните постройки и особено тези, строени от подръчни материали и са опасни, да бъдат незабавно събаряни. Вицепремиерът и министър на отбраната потвърди, че ще внесе в МС национална програма за интеграция, която да бъде гласувана.

„Интеграцията в обществото е учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданите си“, представи накратко документа Каракачанов.

Той коментира и темата с избора на изтребител.

„Разликата между Ф-16 и Грипен е, че на Ф-16 има два пъти повече въоръжение“, обясни той. Министърът на отбраната потвърди, че е провел разговор с лидера на НФСБ Валери Симеонов, който изрази позиция, че за избор на изтребител за армията ни трябва да бъде отворена нова процедура. Каракачанов коментира, че това е лична позиция на Валери Симеонов и той като министър е против Военно въздушните ни сили да останат без нови самолети още две години.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив