Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Интеграция – учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния...

Политика

Каракачанов: Интеграция – учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния...

Каракачанов: Интеграция – учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния... - Tribune.bg

По-голямата част от гетото във Войводиново е премахнато

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посочи в кулоарите на парламента, че ситуацията в с. Войводиново е спокойна, а две трети от гетото е премахнато. По думите му това показва, че повече българското общество не трябва да си затваря очите пред нарушителите.

Относно футболните агитки, които тръгват към пловдивското село тази вечер, той е убеден, че полицията ще си свърши работа.

„Първата вечер, когато емоциите бяха най-големи и силни, полицията не позволи да има саморазправа, така че и тази вечер ще си свърши работата. Знам, че там ще отидат представители на една организация на бивши военни, разговарял съм с тях, уверението им е, че отиват да изкажат съпричастност на своя колега. Аз им вярвам, защото това са бивши военни и офицери от българската армия“, коментира силовият вицепремиер.

Според него на стотици места в България има подобни незаконни постройки и затова Каракачанов препоръча всяка една община да си направи програма като незаконните постройки и особено тези, строени от подръчни материали и са опасни, да бъдат незабавно събаряни. Вицепремиерът и министър на отбраната потвърди, че ще внесе в МС национална програма за интеграция, която да бъде гласувана.

„Интеграцията в обществото е учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданите си“, представи накратко документа Каракачанов.

Той коментира и темата с избора на изтребител.

„Разликата между Ф-16 и Грипен е, че на Ф-16 има два пъти повече въоръжение“, обясни той. Министърът на отбраната потвърди, че е провел разговор с лидера на НФСБ Валери Симеонов, който изрази позиция, че за избор на изтребител за армията ни трябва да бъде отворена нова процедура. Каракачанов коментира, че това е лична позиция на Валери Симеонов и той като министър е против Военно въздушните ни сили да останат без нови самолети още две години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати