Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е заради техническа неизправност

Политика

Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е заради техническа неизправност

Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е заради техническа неизправност - Tribune.bg
Снимка:

Доколкото имам информация не става въпрос за техническа неизправност на самолета. Това заяви бившият министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който коментира пред БГНЕС трагичния инцидент с падналия изтребител МиГ-29 над Черно море.

Каракачанов подчерта, че упражнението, което е изпълнявано от пилота - нощни стрелби над морско пространство е изключително сложно. Той не изключи пилотът да е загубил ориентация, но бе категоричен, че разследването, което вече е в ход, ще установи причините за инцидента.

„Нека компетентната комисия, назначена от ВВС, да си свърши работата, защото всичко останало са предположения. Пилотът не е човек без опит, но самата нощна стрелба над морето е изключително трудно упражнение“, каза Каракачанов.

Той обяви, че България в момента разполага с 8 изтребителя МиГ-29, които са преминали ремонт. Имаме и още, но те се нуждаят от съответния ремонт на двигателите, доставка на агрегати и т.н.

Снощи при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.

Веднага е започнала операция по търсене и спасяване, която продължава и в момента. В нея участват сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Гранична полиция и Военновъздушните сили.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети