Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов иска да се преговаря за по-ниска цена за изтребителите

Политика

Каракачанов иска да се преговаря за по-ниска цена за изтребителите

Каракачанов иска да се преговаря за по-ниска цена за изтребителите - Tribune.bg
Снимка:

Предлага четирима министри да водят преговорите

Да се търси вариант за по-ниска цена за изтребителите – за това се обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той е предложил и преговорите да се водят от четирима министри -  на финансите, икономиката, военния и външния министър.

Страната ни се очаква да започне преговори със САЩ за закупуване на F-16.

"На много от въпросите с техническите параметри не са подадени отговори, с аргумента, че решението се взима от конгреса на САЩ и поради факта, че информация се подава след започване на преговори", обясни Каракачанов и заяви, че очаква отговори на някои въпроси.

Очаква се на 9 януари докладът за избор на нов изтребител да бъде разгледан от правителството. След това трябва да се произнесе и парламентът. Чак след това могат да започнат преговори.  Ако не се постигне съгласие, страната ни може да започне преговори и със следващата държава, чиято оферта важи 12 месеца.

Военният министър обаче се обяви за консенсус по темата.

„Да се направи най-добрият избор по отношение на авиацията, защото тук става въпрос не само за еърполисинг, но и нека не забравяме, че армията трябва да се готви и за най-неочакван вариант- бойни действия“, заяви Каракачанов.

Той бе в Плевен, където тържествено бяха посрещнати военнослужещите от 36-ия контингент, участвали в мисия на НАТО в Афганистан. Каракачанов коментира и изтеглянето на американски военни от страната.

"Доналд Тръмп взема решения, които съответстват на неговото разбиране за външна политика. Аз лично смятам, че България направи достатъчно. Ако политиката на САЩ като на съюзник в НАТО е да изтегли своя контингент, лично аз не смятам, че България има повече работа там. България няма нужда да увеличава своето присъствие повече", подчерта Каракачанов.

По думите му, трябва и ние да преразгледаме позицията си и въпросът с изтеглянето на военни от Афганистан да се обсъди на следващата среща на НАТО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети