Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Изборът за главен прокурор не е като за кмет, не разбирам Радев

Политика

Каракачанов: Изборът за главен прокурор не е като за кмет, не разбирам Радев

Каракачанов: Изборът за главен прокурор не е като за кмет, не разбирам Радев - Tribune.bg
Снимка:

Президентът има право да не одобри тази кандидатура, но ако ВСС отново го избере, по Конституция тук свършват правомощията му

"Не съм изненадан от решението на Румен Радев, но не разбирам аргумента му за обществената подкрепа. Както имаше протестиращи, така и имаше една група хора, която го подкрепяше. Той се избира от специализираната прокуратура, не е като изборите за кмет. Избира се магистрат от специализиран орган от магистрати. Щом той го е избрал, не виждам какво трябва да се говори. Имало само един кандидат, на много места и на местните избори имаше само по един кандидат. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Канал 3.

"Радев има право да не одобри тази кандидатура, но ако ВСС отново го избере, по Конституция тук свършват правомощията на президента, не може да го върне пак. 30 години се използват чужди инструменти за решение на българските проблеми", каза той.

"Някой ме наричат русофил, националист, но не аз съм измислил това, че демокрацията не е съвършена, но по-добро нещо не е измислено. Щом има режим, при който се избира някой, значи трябва да се спазва. Ако на някой не му харесва нещо, демокрацията не е хубава. Искам да няма незаконно задръстване по кръстовището. Да няма групи хора, които изневиделица блокират пътя. Като имаш идеи, се явяваш на избори. Като ги спечелиш, ги налагаш. Другото е диктат", заяви Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети