Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов към Нинова: Експерт сте в политическото танго – с уникален път по политическия дансинг

Политика

Каракачанов към Нинова: Експерт сте в политическото танго – с уникален път по политическия дансинг

Снимка:

Това ли очакват българските граждани и българските производители – да си мерим кампаниите, пита лидерът на ВМРО

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обърна към лидера на опозицията Корнелия Нинова по повод последните ѝ изяви. Ето какво ѝ написа той.

Скъпа госпожо Нинова,

С интерес прочетох Вашите разсъждения относно стъпките в тангото – този зареден с емоция аржентински танц. Тъй като визирате неговата естетика в политическите му проявления, тук замълчавам с респект, тъй като аз нямам опит в това.

Експертът в политическото танго сте Вие, като се има предвид уникалния Ви път по политическия дансинг от икономически експерт на десния СДС до ръководител на лявата БСП. Пред един доказан авторитет в теорията и практиката на този вълнуващ аржентински танц наистина мога само да запазя мълчание с уважение.

Но не мога да запазя мълчание, госпожо Нинова, когато освен танго от същата тази Аржентина внасяме круши, например. И то от години.

Когато внасяме магданоз от Египет, домати от Йордания, чесън от Китай – когато 80% от зеленчуците и плодовете на българския пазар са внос от близки и далечни страни, това не мога да го подмина. Не владея това политическо танго да подминавам реалните проблеми на обикновените хора.

Затова и още през 2015 подкрепихме проект на закон, който задължаваше хипермаркетите да предлагат минимум 30% българска продукция. Това се случи преди 5 години, нямаше пандемия, нямаше извънредни мерки. Така че съм учуден за каква точно конюнктура говорите днес? Последователността и конюнктурата са две различни понятия все пак.

Вие казвате, че работите по темата от 2016, аз освен подкрепата за този проектозакон от 2015 г. съм организирал много кампании в подкрепа на българското производство.

И какво от това? Това ли е най-важното?

Това ли очакват българските граждани и българските производители от нас, българските политици – да си мерим кампаниите? С какво ще им помогне това?

С какво ще Ви помогне на Вас и Вашата партия този непохватен опит да изопачите предложението ми, което цели – при необходимост – временно да бъде спиран вноса на конкретни видове плодове и зеленчуци до изчерпване на произведените български плодове и зеленчуци?

Кое е лошото в това? Не е ли добро за българските производители на плодове и зеленчуци? Именно по тяхно искане съм го предложил. Защото може да не съм експерт по политическо танго, но съм изключително внимателен към реалните проблеми на хората у нас.

Какво лошо има в това да бъде спрян нерегламентираният дъмпингов внос включително и от трети страни, които само минават през някоя от страните на ЕС и така успяват да представят своята продукция като идваща от страна членка на ЕС?

Лошото е, когато български политици се опитват с ехидни намеци и недомлъвки да противопоставят Европейския съюз срещу интересите на българските производители. Какво ще Ви донесе това? Нищо, повярвайте ми. Нито ще настроите хората към нас, нито ще ги предразположите към себе си. Защото Европейския съюз е просто сферата, в която трябва да бъдат защитени точно тези български интереси.

И защото, скъпа госпожо Нинова, хората не се интересуват от дрязгите и дребнавите заяждания на политиците. Те се интересуват от работещи, реални решения на реалните им, днешни проблеми.

Можете ли да допринесете за това в този напрегнат днешен ден на глобални изпитания и световна пандемия? Ако можете, направете го – ще получите поздравления и благодарност.

Ако не можете, защо трябва да омаловажавате добрите идеи и волята на тези, които реално искат да допринесат за хляба на българските граждани?

И ако ми позволите тази закачка – има ли смисъл да повтаряме старата македонска песен „Кой пръв започна война да води?“.

Няма смисъл да се насочва енергия в междупартийни боричкания.

Днес България има нужда всяка енергия да бъде насочена за решаване на реални проблеми.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още