Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов категоричен: Не можем да си затваряме очите и да се правим на политкоректни пред циганските безчинства!

Политика

Каракачанов категоричен: Не можем да си затваряме очите и да се правим на политкоректни пред циганските безчинства!

Каракачанов категоричен: Не можем да си затваряме очите и да се правим на политкоректни пред циганските безчинства! - Tribune.bg
Снимка:

В Скопие политиците отдавна са разбрали, че в последните 3 години България се управлява от политици, които изпълняват, каквото им се каже отвън и не зачитат особено българските ценности, добави още председателят на ВМРО.

Не можем да си затваряме очите и да се правим на политкоректни. Това е поредният случай на циганска престъпност! Едни граждани нападнали и пребили един шофьор, а клипът е в интернет, където всеки може да го види. Виждат се едни млади, полуголи и боси тумби цигани, които спират няколко коли, от които слизат поне 20 човека и започват да го бият.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в „Денят започва“ по БНТ.

Повод за коментара му е случаят отпреди няколко дни, при който група цигани преби водач на туристически автобус на пътя между Карлуково и Луковит пред очите на пътниците. Причината за него е лека катастрофа без ранени - ожулване на боята на двете превозни средства на завой.

Фактът е, че има една част от българското население, равноправни на нас, българските граждани, гета, които масово не са интегрирани. През 2019 година предложих Концепция за интегриране на това население - по отношение на неговото образоване и трудова маса, и бях атакуван директно, заяви Каракачанов. И добави още: 

Последните 30 години се изразходваха милиарди левове за това въпросно интегриране - и какво се получава - едни НПО-та и тартори прибират парите, а това население продължава да живее в 18-ти век. Тези, които ни управляват, не го ли виждат?! Виждат го, но е много по-удобно! Тези хора са необходими на част от нашите политици по време на избори. Това създава в тези хора усещането, че са недосегаеми, безнаказани - че могат да пребият някого, че могат да отвличат някого, да се женят и раждат деца на по 13 години.

За каквито и евроценности да ни говорят сега нашите некадърни политици, това е огромен проблем, отсече Каракачанов. И поясни:

С хубави приказки и със заклеймяване на хората, които говорят тези приказки, няма да се реши проблема. Да се правим от София, от жълтите павета, че не ги виждаме, а те да продължават да вършат всичко това.

На въпрос какво мисли за ситуацията в Северна Македония и партията, която спечели наскоро изборите в страната, Красимир Каракачанов заяви: 

Партията, която спечели, начело с Мицкоски, който не е особено интелигентен политик, няма как да даде заден. При клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име - Северна, което направи веднага скандал с Гърция. Без България да е предизвикала нещо, те започнаха да се карат и с България. Искат предоговаряне?!

Само че в Скопие политиците отдавна са разбрали, че в последните 3 години България се управлява от политици, които изпълняват, каквото им се каже отвън и не зачитат особено българските ценности. 

В Скопие виждат, че в България политиците са едни мъдри! Като стане въпрос за българските интереси и за Македония, нямам нерви да ги търпя и да ги слушам.

Гърция реагира мигновено, на българското правителство му трябваха два дни - за да обмисли какво да каже, да пита посолството.

Няма сестрински партии, както се огъна Бойко Борисов - няма такива глупости. В Гърция има същия проблем с нахални политици, но гърците реагират мъжки и Скопие свиват ушите. Българите се мотаме, гънем се, сучем се, и, естествено, че те го виждат и се възползват от това.

България трябва да заяви много ясно на партньорите си - ЕС, в своята цялост и общност, единно да спре всякакви разговори със Скопие, докато Македония не се научи да спазва основния принцип в международното право - договорите се спазват, не се коментират и не се усукваш около тях.

По темата за новия генерален секретар на НАТО Каракачанов също изрази позиция.  От него зависи много, доколкото той е ръководител на институцията. Ролята е важна, но всяка една държава може да участва и е длъжна - при вземане на решенията как да се развива по-нататък политиката на НАТО. Аз нямам съмнения, че той ще продължи, за съжаление, политиката на Столтенберг - на конфронтация и двойни стандарти, посочи председателят на ВМРО.

Европа вече се изтощи - 2 години ковид криза, вече 2 години и половина война. Ще продължи същата политика на дрънкане на оръжия и конфронтации, каза в заключение той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати