Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Армията може да се включи в битката с коронавируса

Политика

Каракачанов: Армията може да се включи в битката с коронавируса

Каракачанов: Армията може да се включи в битката с коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Клякането на Скопие сега е равносилно на проблем утре, каза вицепремиерът

Клякането на Скопие сега е равносилно на проблем утре, посочи пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него от правителството има ход в тази посока.

„За науката и за мен македонски език няма, това си остава един български диалект. Не им прави чест“, коментира Каракачанов последното становище на Скопие, че македонският език е признат от ООН.

Вицепремиерът бе категоричен, че българският национален интерес няма да бъде предаден. Каракачанов недоумява, че като са у нас македонските му колеги се държат добре, но после говорят неверни неща.

Относно взаимоотношенията между премиер и президент, вицепремиерът припомни, че в трудни ситуации държавниците трябва да показват държавническо чувство. Той потвърди, че е занесъл на президента Доналд Тръмп писмо до Борисов, но не е запознат със съдържанието му.

По повод втората вълна на коронавируса Каракачанов увери, че

Ако правителството реши, армията може да помогне с транспортните си средства, полевите си болници.

„Не мисля, че е дошло време за това. Ефектът ще е по-добър, ако се използват почивни бази и хотели. Въпросът е, че не достигат кадри“, коментира вицепремиерът. Той напомни, че можем да разчитаме само на собствените си сили.

„Дължим едно уважение на лекарите, които вече половин години са на първа линия. В болниците липсват сестри и санитари. Не може само да се критикува. Не трябва да създаваме истерия срещу лекарите. Колко са доброволците, които отидоха в болницата? Хайде да спрем да критикуваме! Ако чакаме някой от Европа или Москва да ни свършат работата, няма да стане“, изтъкна Каракачанов.

Министърът на отбраната посочи, че в армията са заразени над 300 души, сред тях има няколко висши офицери.

„Армията не може да не защити държавата, защото в момента има коронавирус. В една тежка ситуация на пандемия армията си изпълнява перфектно задълженията. Не можем да спрем подготовката, защото имаме вирус“, заяви Каракачанов като подчерта, че армията е реорганизирана още от февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Нахал ". Не им прави чест“
Македонец и чест... ХА
Звучи ми като мелба с чесън - няма такава комбинация
02.11.2020 09:43 / Отговор
Македонският език отдавна е въведен и в стандарт на Международната организация за стандартизация- ISO. Предлагам австрийците да запишат, че говорят на австрийски, и част от швейцарците, че говорят швейцарски.
02.11.2020 14:42 / Отговор
Марсианката Не ми е ясно какъв е този комплекс и какво е това лицемерие. Хем всеки имал право на самоопределение, хем някакви ентусиасти се напъват да определят самоопределението на друг вместо него. Вижте в какво превърнахте собствената си страна. Сега и тяхната ли искате така да оправите? Боже опази! Май тук, зад пропагандната фасада нагла, се крият като мишки едни големи интереси за пари и за земи! :)
02.11.2020 15:41 / Отговор
Юпитерианката трави Смятам, че страната ни си има много по-сериозни и належащи проблеми за решаване от амбициите на каракачанката и глутницата покрай нея :)
02.11.2020 15:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети