Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Компромис със Северна Македония за българската история е предателство

Политика

Каракачанов: Компромис със Северна Македония за българската история е предателство

Каракачанов: Компромис със Северна Македония за българската история е предателство - Tribune.bg
Снимка:

Никога досега не съм виждал толкова обединени българите както по темата за Северна Македония. 84% от българския народ е за това България да не допуска кражбата на история и унижаване на достойнството, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него компромисът с историята на българския народ е национално предателство. Този, който го приеме, неговата снимка трябва да бъде поставена до тази на Георги Димитров, който налагаше макодонизма с насилие в Пиринска Македония, каза той.

„Ние нямаме право да допуснем в ЕС една държава с нова идентичност на антибългарска основа“, каза Каракачанов по БНТ.

Той подчерта, че не България спира Република Северна Македония по пътя й за ЕС, а сама тя се спъва с нежеланието си да развива нормални отношения.

„Скопие не направи нищо, за да спре фалшификациите на историята и езика на омразата. Ние не сме представители на турско-татарско племе, както пишат в македонските учебниците им по история. Ние не сме окупатори, фашисти и убийци. Не можем да подкрепим една държава, която на базата на кражбата на българската история, създава нова идентичност с омраза към българския народ“, повтори още веднъж Каракачанов.

Според него анахронизмите от времето на Югославия и Тито трябва да бъдат премахнати. Такъв е случаят с един от националните празници, който честват край Вардара на 11 октомври. Става дума за „въстанието срещу българските окупатори“, което всъщност представлява убийството на двама полицаи в Прилеп от шепа комунисти. Самите полицаи са родом от Македония - единият е от прилепско, а другият от битолско. „Искаш българската подкрепа за ЕС, а продължаваш да празнуваш този ден“, заяви Каракачанов, който определи това като двуличие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати