Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Мигрантски натиск и заплаха от тероризъм са основните рискове пред България в момента

Политика

Каракачанов: Мигрантски натиск и заплаха от тероризъм са основните рискове пред България в момента

Каракачанов: Мигрантски натиск и заплаха от тероризъм са основните рискове пред България в момента - Tribune.bg
Снимка:

По думи на Каракачанов България е обградена от конфликти:

„Близкия Изток, Украйна, която е на 300 км. от черноморските ни градове, Сърбия, напрежението с Косово, проблемите в Босна. Трябва политиците не се боричкат за власт, а да помислят за националната сигурност“.

Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на ВМРО, бивш силов вицепремиер по сигурността и бивш военен министър Красимир Каракачанов.

„На Консултативния съвет ще чуем големи речи от партиите, но тук ролята е на президента. Той трябва да бъде стожер”, обясни още Каракачанов.

Според него България трябва да пази собствената си сигурност. „Границата ни не се охранява. Необходима е техника и политическа воля”, каза още председателят на ВМРО.

Той обърна внимание на трите основни заплахи пред страната ни в момента:

„Вече казах за границата – никакво пропускане на мигранти. Втората заплаха е подписаното от Денков споразумение с Австрия за връщане на мигранти към държавата на преминаване, какъвто е случаят с убиецът от Солинген. И третата е заплахата от терористични актове. Кой ще гарантира тези хора дошли от размирните райони дали няма да бъдат активирани“, задава още въпроси бившият вицепремиер по сигурността.

Той призова президентът Румен Радев да зададе тона на разговорите на КСНС и да не допуска политически предизборен ПР.

„Президентството в момента е единствената единна институция. Ролята на Радев трябва да е не да критикува, както прави последните три години, а да зададе тона и да има смисъл от този съвет днес“.

Лидерът на ВМРО направи и коментар защо Организацията се е регистрирала за участие на изборите, но впоследствие не е регистрирала листи.

„На миналите избори публичен факт е, че една не малка част от гласовете, които бяха подадени по електронен път за нас – изчезнаха. В ситуация, в която имаме партии от сглобката, които се бият помежду си не за да направят нещо за България, а да се докопат до европейските средства и бюджета на държавата, когато купеният вот стана практика и нормалният човек не иска да гласува, тогава какъв е смисълът да се хвърлят пари в избори. От ВМРО призоваваме хората да излязат и да гласуват с хартиена бюлетина”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Когато виждаш, че за пореден път от тези избори се опитват да се възползват политически формации, които защитават корпоративни и външни, а не национални интереси, е по-нормално да им обявиш някаква форма на протест – за ВМРО е неучастие в изборите. Докато хората не отидат да гласуват, купеният вот ще продължава да го има”, заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети