Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: МВнР да привика македонския посланик за поруганите български гробове

Политика

Каракачанов: МВнР да привика македонския посланик за поруганите български гробове

Каракачанов: МВнР да привика македонския посланик за поруганите български гробове - Tribune.bg
Снимка:

Българският външен министър Светлан Стоев да поиска обяснение от изпълняващия длъжността посланик на Република Северна Македония относно информацията, че костите на близо 400 български войници, загинали в Първата световна война, са изринати от две масови гробища заради строителството на магистрала край село Дреново, близо до град Кавадарци. За това настоява в профила си във Фейсбук лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Тази гавра с паметта на българските воини от страна на Северна Македония е поредният грозен, античовешки, антибългарски акт. Това безобразие отново показва, че РСМ няма никакво намерение да прекрати действията, насочени срещу България и всичко българско! Стигнаха до там, че да разриват и изхвърлят кости на български войници, дали живота са за освобождението на хората по тези земи. А за тези хора няма никакъв спор какви са – били са българи“, коментира той.

Грозното поругаване на български гробове само потвърждава тезата на ВМРО, защитавана години наред, че с антибългарския рецидивизъм на Скопие не може и не трябва да се правят компромиси, смята Каракачанов.

„Призовавам още българското външно министерство не само да привика македонския посланик за обяснение, но и да прати нота да всички посланици на европейски страни в София и особено до тези държави, които се опитват да ни притискат за промяна на позицията на България по отношение на еврочленството на РСМ. Държава, която не спазва официално подписани документи, какъвто е Договорът за приятелство, и не зачита елементарни, общочовешки, християнски ценности и която потъпква правата на българските граждани на своя територия, няма място в ЕС!“, завършва лидерът на ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати