Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерството на отбраната

Политика

Каракачанов: На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерството на отбраната

Каракачанов: На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерството на отбраната - Tribune.bg
Снимка:

Причините САЩ да наложат санкции си е тяхна работа, смята лидерът на ВМРО

На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерство на отбраната, посочи пред журналисти Красимир Каракачанов - лидерът на ВМРО, бивш вицепремиер и министър на отбраната.

„Вчера служебното правителство реши да атакува и патриотите. Министър Георги Панайотов не беше добре подготвен и частично подведен. Не е точен, че той е възложил проверка. Всъщност проверката съм я възложил аз – за периода 2018 и 2019 г. Възложил съм я на Одита в Министерство на отбраната“, коментира Каракачанов. Той уточни, че е наясно как всеки ден в 13 ч. служебните министри докладват как да бъдат атакувани предшествениците им. Според Каракачанов това е наложило „влъхвите в Министерството на отбраната/МО/, които искат да оцелеят при всяко ново ръководство“ да се престарават.

„Излиза, че МО последните години не е имало никакъв контрол. Искането за одит е възложено от мен и резолюцията, когато е бил готов одитът, е поставена от мен. Защо е подведен министър Панайотов?! Служебното правителство се опитва да провежда една политика, с която да вади истини или полуистини, с които да компрометира бивши министри от предното управление“, изтъкна Каракачанов.

Относно изнесените данни за поръчката на 2 служебни автомобила Каракачанов коментира – „елементарна популистка спекулация“.

 „Всички знаете, 4 години сте ме наблюдавали с какъв автомобил съм се предвиждал - модел 1996 г., беше на 400 000 км. Автомобилът на началника на отбраната е модел 2002 г. Решихме, че ще дадем личен пример, че не сме ние приоритетът, а войската. Препоръчвам на моя приемник да слезе от колата на НСО и да се качи на Мерцедеса, на който се возих аз“, посочи Каракачанов.

Той припомни, че не е ползвал НСО нито като вицепремиер, нито като министър на отбраната.

 „Когато те обгрижва НСО, е лесно да кажеш какви са тези луксозни автомобили, за какво им е на армията. Да вземе този, в който се водих аз или началникът на отбраната. Предложението за автомобилите не е мое, идва от Щаба по отбраната“, категоричен е бившият министър на отбраната. За Каракачанов всичко изнесено във връзка с поръчката на двата служебни автомобила от наследника му в МО е „недостойна спекулация“.

„След като един служебен министър и НСО са преценили, че работата му изисква да е охраняван и возен, защо един бъдещ министър и началник на отбраната да нямат един нормален автомобил, какъвто изисква работата им“, попита Каракачанов.

БГНЕСБГНЕС

В критиките относно кампанията „Бъди войник" и похарчените средства Каракачанов също вижда „грозно внушение“.

„Да беше попитал дали войската, началникът на щаба са доволни - армията доволна ли е от тази кампания. Кампанията беше успешна", категоричен е бившият военен министър. Той изнесе данни, според които на конкурс за място в системата на отбраната в Благоевград вчера са се явили 8 кандидата, докато преди него в МО са отчитали интерес от 0.7 кандидати за едно място в армията.

Лидерът на ВМРО отговори и на обвиненията, че е давал пари на фолклорна телевизия. Каракачанов уточни, че е отпуснал средства за изработване на седмично военно предаване.

„Какво против има служебният министър за фолклора, при положение, че чалгаджийска е телевизията на втората политическа сила. 500 лв. струва едно предаване за армията ни - някой знае ли такава ниска цена", поинтересува се Каракачанов.

По повод наложените от САЩ санкции на Петър Харалампиев – бивш председател на Агенцията за българите в чужбина, лидерът на ВМРО подчерта, че причините САЩ да наложат подобни ограничения са „тяхна работа“.

„Харалампиев не е наш член. Не знам защо трябва да се обяснявам, че нямам сестра, вече наистина нямам. Няма какво да коментирам решенията на органите на чужди държави, не ми е работата!“, завърши срещата си с медиите лидерът на ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети