Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Проверката ще покаже дали някой е използвал служебното си положение, за да се ваксинира

Политика

Каракачанов: Проверката ще покаже дали някой е използвал служебното си положение, за да се ваксинира

Каракачанов: Проверката ще покаже дали някой е използвал служебното си положение, за да се ваксинира - Tribune.bg
Снимка:

Общинските съветници в Сандански не са се предреждали, увери вицепремиерът

Не одобрявам някой да използва положение, за да се ваксинира, коментира пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след като участва в националните чествания, посветени на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски.

По думите му  проверка ще покаже дали някой е използвал служебното си положение, за да се ваксинира, както и защо, тъй като е видно, че редът е нарушен. Ще се провери дали тези хора са се "вреждали" по някакъв начин да прередят другите, или се е случило нещо друго, свързано с организацията на процеса по ваксиниране.

Каракачанов увери медиите, че знае за какво става въпрос, но не иска да се произнася преди министъра на здравеопазването. Лидерът на ВМРО е направил собствено проучване още, когато е било сигнализирано за случая. Вицепремиерът очаква първо да чуе становището на министър Костадин Ангелов и след това ще вземе отношение по случая.

„Не мога да одобря и не одобрявам, ако някой, без значение какъв е, използва служебното си положение, за да се ваксинира преди другите“, коментира Каракачанов. Вицепремиерът посочи, че самият той ще изчака коректно реда си.

„Има проверка от страна на министъра на здравеопазването, за да се установи как се е случило това. Мога да ви кажа, че ако се установи, че общински съветник или съветници са използвали служебното си положение, за да се "предредят" и да се възползват, това трябва да бъде наказано и санкционирано по най-строгия начин“, уточни Каракачанов. Политикът призова да се изчака проверката, защото имал друга информация. „Не само, че не са се предреждали и не са търсили, а тях са ги търсили да ги ваксинират“, обяви вицепремиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати