Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Нов проблем на Балканите е излишен за ЕС

Политика

Каракачанов: Нов проблем на Балканите е излишен за ЕС

Каракачанов: Нов проблем на Балканите е излишен за ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите, които постигнахме, ни дадоха самочувствие и убеденост, че можем да се справим сами на изборите, обясни лидерът на ВМРО

„Македонският политически елит генерира голяма омраза спрямо българите. Репресията и натискът върху българите там се засили, включително от висши държавни служители.“ Това коментира пред БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Например, един държавен служител призова българите да бъдат екстрадирани в България, друг призова там, където има българи в РС Македония, да бъдат бити и заплювани. Изключително арогантно и цинично изказване си позволиха и спрямо българския външен министър госпожа Захариева“, каза Каракачанов.

„Не виждам защо било Байдън или някой друг би следвало да подкрепя подобна политика. Би следвало да се преценява, че в ЕС има достатъчно проблеми. Един нов проблем и то на Балканите, ако той не бъде решен по нормален начин, е излишен за всички“, коментира още Каракачанов.

ВМРО ще бъде в следващия парламент, заяви Каракачанов. По думите му, въпросът не е това, а какво се прави в следващия парламент. „Ние можем да кажем какво направихме в този мандат”, посочи той.

„Резултатите, които постигнахме, ни дадоха самочувствие и убеденост, че можем да се справим сами. Над 80% от Националния ни съвет бе на същото мнение. Сега тръгваме по своя път. Надявам се, че пак ще се срещнем“, коментира решението партията сама да се яви на предстоящите парламентарни избори.

Каракачанов заяви, че грешката на коалицията „Обединени патриоти” била като конструкция. „Грешката беше, че включихме партия „Атака” и по-точно нейния лидер, който, влизайки в парламента, спря да се интересува от политика”, посочи Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Вярвам му хич ! Ако има матракулки , да заяви на всеошлушание на всички евро и военни структури , че макетата ще трябва да чакат 40/четиридесет години/ след последното антибългарско изказване от техни граждани навсякъде по света . Нещо като прехода на евреите през пустинята от Стария Завет .
21.02.2021 18:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати