Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Новото правителство дава заден ход за РСМ

Политика

Каракачанов: Новото правителство дава заден ход за РСМ

Каракачанов: Новото правителство дава заден ход за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Кабинетът да не се чудят как да си свали гащите пред Скопие, отношенията не са в това да има самолетни полети, каза той

„Правата на нашите сънародници в РСМ ще бъдат гарантирани, когато България започне да води последователна политика. Настоящият кабинет дава заден ход“, заяви пред БГНЕС Красимир Каракачанов, който присъства на панихида, организирана от ВМРО, в памет на убитите наши сънародници в „Кървавата Коледа“ от 6 януари 1945 година. 

Новото правителство отстъпва от българската кауза.

„Днес отдаваме почит към хиляди хора, които бяха избити, подсказваме на настоящите управляващи, които се чудят как да свалят гащите пред Скопие, че отношенията ни с РСМ не се определят от това дали ще има самолет между столиците ни, а се състоят в това тази държава да промени своята българофобска политика“, категоричен бе Каракачанов.

„Липсва елементарна грамотност. Когато не си компетентен по нещо, а се изказваш, това е резултатът. 30 години напред назад. Ние сме единствената държава, която чака някой друг да взима решенията вместо нея“, подчерта Каракачанов.

РСМ е единствената държава, където да си българин е престъпление, каза от своя страна евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Самият фундамент на политически македонизъм е антибългарски. Върхушката в РСМ ще продължи да се държи на българофобските основи, защото без тях тя ще престане да съществува“, категоричен е евродепутатът. „Това е единствената държава в Европа, където след колапса на диктатурите продължава да има граждани, които са лишени от права. Това е позорно престъпление. Македонските българи продължават да са втора ръка хора в Македония. Става дума за българското национално достойнство, а то не се продава“, заяви Джамбазки.

Политическата коректност настъпва в България с идването на новото правителство. „Половината кабинет е от НПО сектора, всичките НПО-та са свързани с Джордж Сорос. В следващите няколко месеца ще видим стотици начинания, които ще са свързани с тази посока“, каза Джамбазки.

Той призова за мирно събиране на граждани пред Президентството по време на КСНС за отстояване на позицията на България за РС Македония в ЕС.

БГНЕСБГНЕС

ВМРОВМРО


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати