Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от маргинализираната престъпност

Политика

Каракачанов: Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от маргинализираната престъпност

Снимка:

„Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от произвола на маргинализираната престъпност“, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той излезе с изявление по повод решението на ВАС да върне за ново разглеждане жалбата срещу него в Комисията за защита от дискриминация. Каракачанов напомня за пореден път, че несоциализираните маргинални групи представляват огромна опасност за националната сигурност на България.

„При проверката се установи, че многократно на тези незаконни обитатели на с. Войводиново са писани протоколи с предупреждение да съборят тези постройки, но без резултат. След побоя и моята намеса този случай беше разрешен от оторизираните органи, които си свършиха работата и гетото беше разрушено. И това стана причина да повдигна темата за интеграцията на онази част от циганското население, която продължава да си позволяла такова поведение с мисълта, че е безнаказано именно защото са цигани. Дали това мое изказване е форма на дискриминация или не, по смисъла на Закона за защита от дискриминацията, безспорно е юридически въпрос“, поясни той.

Промяната в политиката на интеграция трябваше да се изрази в промяна на приоритетите. Водещи да станат онези мерки, които са насочени към ограничаване на причините за проблема – липса на образование и на трудови навици; наличие на явления, които се приемат за традиции в циганския етнос, но противоречат на правовия ред и съвременните морални ценности (напр. купуването на булки, фактическо съжителство между деца, саморазправи и др.), липсата на съзнание за спазване на установените правила и изпълнение на задължения“, категоричен е Каракачанов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още