Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов: Оставяме добро наследство, въпрос на енергия е това да се продължи

Политика

Каракачанов: Оставяме добро наследство, въпрос на енергия е това да се продължи

Надявам се новият министър да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности, каза той

„Започнахме доста амбициозно, 4 години работихме упорито и мисля, че оставяме едно добро наследство. Оттук нататък е въпрос на енергия да се продължи това“, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той участва в отбелязването на 200-годишнината от рождението на Георги Раковски.

„Това, което трябва да започне да се прави от новото ръководство, още от това лято, е да се подготви бюджетът за отбраната. Надявам се той да не бъде орязан, както това се случваше преди моя мандат. Надявам се новият министър на отбраната – все още не знаем кой е, но да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия. Също така в социалната сфера да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет“, каза още Каракачанов.

Той отбеляза, че мандатът му започнал във Военна академия с церемония по случай празника на българската армия и завършва отново във Военната академия.

„И преди да стана министър, и като бях министър, а и когато няма да съм, армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължавам да помагам и да правя каквото мога за това наистина да имаме боеспособна армия - армия, с която да се гордеем, а не да гледаме само на парадите. Напомням само една българска поговорка на бъдещия министър, който и да е той, да не забравяме, че който не храни своята армия, храни чужда“, заяви Красимир Каракачанов.

Днес по повод 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски и патронният празник на Военната академия беше открит и барелеф на видния възрожденец и революционер. Бяха поднесени венци и цветя в знак на почит и преклонение.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати